Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Escalfeu el forn a 190 ºC i prepareu el motlle.
  2. Poseu el cava en una olla petita i feu-lo bullir fins que redueixi a ¼ part del volum inicial. Retireu-lo del foc i reserveu-lo en un got fins que estigui fred.
  3. Bateu la mantega amb el sucre fins que quedi una massa esponjosa i blanca.
  4. Afegiu a la massa els ous, d’un en un, i aneu-ho batent.
  5. Incorporeu-hi l’essència de vainilla, la ratlladura de la llimona i la reducció de cava fred. Bateu-ho fins a homogeneïtzar-ho.
  6. Tamiseu la farina, el llevat i el pessic de sal. Incorporeu-ho en tres vegades, i aneu-ho batent.
  7. Coeu-ho uns 40-45 minuts o fins que, punxant el centre, l’estri surti net i sec.
  8. Deixeu-ho refredar damunt d’una reixeta.
  9. Quan estigui completament fred, talleu-lo.
  10. Farciu-lo amb crema de llimona i ja el podeu servir.

Elaboració de la crema de llimona amb Thermomix

  1. Poseu el sucre dins el vas (net i ben sec) i polvoritzeu-lo 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
  2. Afegiu-hi la pell de llimona i programeu el mateix temps i temperatura.
  3. Afegiu-hi el suc de la llimona, la mantega i els ous. Programeu 20 minuts, 90 ºC i velocitat 4

Elaboració tradicional de la crema de llimona

  1. Poseu una cassola mitjana al foc i bateu-hi el sucre, els ous, la ratlladura d’una llimona i el suc de llimona.
  2. Afegiu-hi la mantega i apugeu el foc a mitjà-alt. Coeu-ho, batent-ho constantment, fins que la mantega s’hagi fos i la barreja ja sigui prou densa com per cobrir el dors d’una cullera (es va quallant), i veieu que es formen petites bombolles al voltant de la vora del motlle, uns 5 minuts (no ha d’arribar a bullir).
  3. Traieu la cassola del foc sense deixar-ho de batre. Aboqueu la crema per un tamís de malla fina dins d’un recipient de vidre.  

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: