Consells de cuina La Vanguardia

Bé, ja torno a ser aquí! Després de la pausa obligada a causa de la remodelació del web del CUINA,  arrenca una nova temporada de La Cuina de Casa. Amb domini propi i imatge renovada, em fa molta il·lusió començar amb la recepta d’avui. Es tracta d’un pastís que vam fer amb la meva neboda Aina per al concurs de pastissos del seu institut, que enguany es va celebrar per Sant Jordi, tot just fa una setmana.

L’Aina de seguida va tenir clar quin pastís volia fer: el castell de la llegenda de Sant Jordi, on viu la princesa que ha de morir per alimentar el drac. I com que el drac és el veritable protagonista de la llegenda, el vam col·locar a dalt del castell. També vam fer el roser de la llegenda, tot i que el roser no neix fins que mor el drac... Una petita llicència que ens vam prendre, he he he...

La recepta és molt senzilla; com sempre dic, aquest tipus de pastissos són més aviat manualitats que no pas pastisseria, he he he... L’únic que porta una mica de feina és la base del pastís, que nosaltres vam fer de 'carrot cake', per tal que quedés més gustós. Ah, per cert, un any més, va guanyar el concurs!!! I ja en van cinc! 

Preparació

  1. Prepareu dues bases de pa de pessic segons la recepta que explico aquí. En el nostre cas, de 25 cm i 17 cm de diàmetre, respectivament. Dividiu cada base en dos pisos, mulleu el pis de sota amb l’almívar i farciu-lo de Nutella o melmelada. Tapeu-lo amb el pis de sobre. 
  2. Amb l’ajut d’un corró, estireu el fondant marró i cobriu les dues bases de pa de pessic. Col·loqueu la base gran sobre la safata definitiva del pastís i la base petita sobre la base gran, enretirada un pèl enrere.
  3. Amb el mateix fondant marró, cobriu tota la part superior simulant les pedres de la paret.
  4. Formeu i enganxeu les finestres de fondant blau i feu el marc amb fondant negre. Enganxeu la porta. El fondant s’enganxa fàcilment humitejant la superfície amb una mica d’aigua (va bé amb l’ajut d’un pinzell petit d’aquarel·les).  
  5. Formeu les torres enganxant les galetes Oreo amb la glaça blanca. Enganxeu els cons de gelat a la part superior, també amb una mica de glaça. Col·loqueu les torres al seu lloc del pastís.

  6. Formeu el roser i enganxeu-lo a la paret del castell.

  7. Per fer el drac, busqueu a Google “dragon modelado fondant” i us sortiran molts tutorials amb les fotos del pas a pas. És molt més fàcil del que sembla!

  8. Finalment, repartiu la galeta picada per tot el voltant del pastís i formeu el camí amb el KitKat trossejat. I ja ho tenim!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 gen

Les algues a la cuina

En aquest taller podeu conèixer de prop els diferents tipus d’algues. Veure les característiques...

19-22 gen

34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

La 32a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d'Hivern 2018 de Sant Vicenç dels Horts presenta...

23 gen

Taller de suflés

En aquest taller, de 20.15 a 21.45 h, aprendreu a fer aquesta delícia lleugera. S'explicaran tots els secrets...

24 gen

Taller d'alimentació per a nadons

El 'babyled weaning' és un mètode respectuós per acompanyar el nadó en la introducció...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto