Consells de cuina La Vanguardia

Aquest any vam celebrar el tradicional Sopar dels Escorpins amb una mica de retard. Tot i que aquest sopar sempre el fem el novembre, a causa de la meva feina al restaurant Espaisucre el vam haver d’ajornar fins ara. Com diu el refrany, val més tard que mai, oi? De postres vaig preparar un parell de pastissos, un dels quals va ser aquesta mousse de festucs i maduixes.

De postres em venia de gust preparar un pastís més vistós dels que acostumo a fer a casa, i com que la temporada de maduixes ja ha començat em va semblar que una mousse a capes era una bona opció. El resultat ens va agradar moltíssim, ja que va quedar molt suau i poc dolç. Tot i que porta una mica de feina, val la pena el resultat!

Preparació

  1. La mousse de maduixa: tritureu les maduixes i el sucre amb el túrmix. Escalfeu la llet i desfeu-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Barregeu-la amb les maduixes.
  2. Semimunteu la nata i incorporeu-la amb suavitat a les maduixes.
  3. Aboqueu la mousse en un motlle rodó més petit que el cèrcol amb què muntareu el pastís. Ha de quedar d’un dit de gruix. Si el motlle no és de silicona, folreu-lo amb paper film per tal de facilitar-ne el desemmotllatge. Congeleu-ho.
  4. La mousse de festucs: tritureu els festucs. Incorporeu-hi la llet condensada i barregeu-ho.
  5. Escalfeu la llet i desfeu-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Incorporeu-la a la barrejar anterior.
  6. Semimunteu la nata i incorporeu-la amb suavitat a la mousse.
  7. Muntatge: muntarem el pastís a l’inrevés. Sobre una safata ben plana, disposeu un paper guitarra o paper film. Col·loqueu un cèrcol folrat amb acetat o paper film. Aboqueu-hi a dins una tercera part de la mousse de festucs.
  8. Traieu la mousse de maduixes del congelador i desemmotlleu-la. Col·loqueu-la, ben centrada, sobre la mousse de festucs i acabeu-ho de cobrir amb la resta de mousse de festucs.
  9. Col·loqueu a sobre la base de pa de pessic, tallada d’un diàmetre més petit que el cèrcol del pastís. Enfonseu-hi el pa de pessic fins que quedi al mateix nivell que la mousse.
  10. Congeleu el pastís.
  11. Unes hores abans de servir el pastís, desemmotlleu-lo i gireu-lo del dret sobre la safata de presentació. Reserveu-lo a la nevera per tal que es descongeli a poc a poc.
  12. La decoració: temperar la xocolata blanca. Amb l’ajuda d’un cornet de paper, formeu un enreixat de xocolata blanca sobre una tira d’acetat. Col·loqueu la tira de plàstic al voltant del pastís i deixeu quallar la xocolata. Un cop quallada la xocolata, retireu amb compte el plàstic del voltant.
  13. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto