Què cuinar La Vanguardia

Aquest pastís és un invent, ja que tenia ganes de fer unes postres dignes d’un final d’any. I com que les fruites tropicals fan tanta festa, vaig pensar que el maracujà (o fruita de la passió) seria un encert. El gust és molt peculiar i ha d’agradar. De totes maneres, sempre es pot variar el gust de la crema canviant el suc de maracujà per qualsevol altre que agradi més.

Preparació

  1. A la tarta d’ahir, la pasta brisa la vaig fer casolana, que sempre queda més bona. Però per simplificar la recepta es pot utilitzar pasta brisa comprada.
  2. Estireu la pasta brisa sobre un motlle de pastís i punxeu-la de la base per evitar que pugi la massa. Coeu-la 20 min al forn a 180 ºC.
  3. Mentrestant, prepareu una mena de crema pastissera però substituint la llet pel suc: barregeu els 4 rovells d’ou amb la Maizena i una mica de suc. Poseu la resta de suc i 25 g de sucre en un cassó al foc i quan arrenqui el bull aboqueu-hi la barreja dels rovells. Remeneu-ho bé amb un batedor fins que torni a arrencar el bull i s’espesseixi. Aboqueu la crema sobre la base de pasta brisa.
  4. Per a la merenga: munteu les 4 clares i la resta de sucre a punt de neu. Aboqueu-ho sobre la crema (si es fa amb una mànega de pastisseria queda molt bonic) i gratineu-ho al forn uns minuts fins que es dauri la merenga. Serviu-ho ben fresquet de nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 nov

Enotast de novembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

18 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada Cuina 209

BOLETS PER AL·LUCINAR!

  • Capital volcànica
  • Una espurna que encén la nova cuina lleidatana

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto