Què cuinar La Vanguardia

Ahir vam celebrar l’aniversari de la meva fillola Olga, que ja ha fet 11 anys. Per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís de figues, aprofitant que ara n’és temporada i surten dolces i molt bones.

L’any passat, pels 10 anys, li vaig preparar el famós pastís de piruletes. Aquest pastís posava el llistó molt alt, de manera que finalment vaig optar per preparar un pastís més senzill però igual de bo: una mousse de figues ben madures i ben dolces. A casa les figues ens agraden molt, i sempre ens queixem que la temporada sigui tan curta… Així que al final l’elecció va resultar tot un encert. A més, de base vaig preparar un pa de pessic amb cacau i sucre melassa, que li dona un gustet de regalèssia que combina molt bé amb la figa.

 

 

Preparació

  1. Folreu les parets d’un motlle amb acetat.
  2. Col·loqueu la base de pa de pessic a l’interior.
  3. Hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu el suc i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
  4. Tritureu amb el túrmix les figues i el sucre. Incorporeu-hi el suc amb la gelatina.
  5. A part, semimunteu la nata i incorporeu-la amb suavitat a les figues
  6. Aboqueu la mousse dins el motlle, sobre la base de pa de pessic. Deixeu-ho quallar a la nevera, millor d’un dia per l’altre.
  7. Desemmotlleu-ho, traieu l’acetat i decoreu amb rodanxes de figues tot el voltant del pastís.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-21 ago

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

20-21 ago

'Teatre entre vinyes' a Alta Alella

El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’...

15-21 ago

Ruta dels Vins de la FM de Gràcia

Amb motiu de la Festa Major de Gràcia s’organitza una activitat pensada per als amants del vi. Com cada...

22 ago

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto