Receptes de Nadal La Vanguardia

Ahir vam celebrar l’aniversari de la meva fillola Olga, que ja ha fet 11 anys. Per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís de figues, aprofitant que ara n’és temporada i surten dolces i molt bones.

L’any passat, pels 10 anys, li vaig preparar el famós pastís de piruletes. Aquest pastís posava el llistó molt alt, de manera que finalment vaig optar per preparar un pastís més senzill però igual de bo: una mousse de figues ben madures i ben dolces. A casa les figues ens agraden molt, i sempre ens queixem que la temporada sigui tan curta… Així que al final l’elecció va resultar tot un encert. A més, de base vaig preparar un pa de pessic amb cacau i sucre melassa, que li dona un gustet de regalèssia que combina molt bé amb la figa.

 

 

Preparació

  1. Folreu les parets d’un motlle amb acetat.
  2. Col·loqueu la base de pa de pessic a l’interior.
  3. Hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu el suc i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
  4. Tritureu amb el túrmix les figues i el sucre. Incorporeu-hi el suc amb la gelatina.
  5. A part, semimunteu la nata i incorporeu-la amb suavitat a les figues
  6. Aboqueu la mousse dins el motlle, sobre la base de pa de pessic. Deixeu-ho quallar a la nevera, millor d’un dia per l’altre.
  7. Desemmotlleu-ho, traieu l’acetat i decoreu amb rodanxes de figues tot el voltant del pastís.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

16 des

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

16 des

Escudella Solidària

Per Nadal no pot faltar un bon plat d’escudella, i  el 16 de desembre podreu gaudir-ne d’una...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto