Preparació
- Per al pastís: bateu la mantega amb el sucre fins que dobli el volum. Afegiu-hi el plàtan aixafat amb una forquilla. Incorporeu-hi els elements sòlids barrejats, l’ou i els fruits secs. Pinteu un motlle amb mantega i farina. Ompliu-lo amb la massa. Coeu-lo al forn a 180 ºC.
- Per a la crema: barregeu bé tots els ingredients i reserveu-los en fred.
- Per a la salsa: caramel·litzeu el sucre. Afegiu-hi el plàtan madur a trossos i la nata. Feu que arrenqui el bull i tritureu-ho.
- Talleu el tros de pastís necessari per a quatre persones i congeleu-ne la resta per a una altra ocasió. Talleu a dauets el pastís i barregeu-los amb una mica de salsa. Talleu el plàtan a dauets petits. Amb l’ajut d’un motlle munteu un pastisset de dues capes, una de pastís i una de plàtan. Col·loqueu una cullerada de crema pel damunt de cada pastís i acabeu-ho amb uns fils de toffee. Opcionalment, acabeu-ho amb una làmina cruixent de plàtan (compreu-la bona i feta).