Preparació
- Peleu les pomes, retireu-ne el cor i talleu-les a làmines. Barregeu-les amb les panses, el sucre i el rom. Deixeu-ho macerar 2 h a la nevera.
- Estireu la pasta i poseu-la en un motlle baix antiadherent, arranant-hi les vores i punxant-ne el fons. Si voleu podeu posar mantega i farina al motlle per assegurar-vos que la pasta no s’enganxarà.
- Escorreu la poma i les panses i barregeu el suc que han fet amb els ous i la llet, batent-ho bé. Afegiu-hi la compota ben desfeta i la pols d’ametlla, i barregeu-ho bé abans d’abocarho dins del motlle folrat. Repartiu-hi els talls de poma per la superfície i espolseu-hi les panses pel damunt com a darrer toc.
- Poseu el motlle al forn calent, a 180 ºC, i deixeu coure el pastís 30-35 min.
- Deixeu-lo entebeir i espolseu-hi una mica de sucre de llustre pel damunt abans de desemmotllar-lo.
CONSELL
La poma Golden té l'avantatge de no ennegrir-se en contacte amb l'aire.