Ahir ens vam ajuntar una bona colla i vam fer un pica-pica a la terrassa, ben fresquets i animats explicant-nos els projectes que tenim per passar les vacances que comencem aviat: Eslovènia, Bulgària, Suïssa, nord d’Espanya, Pirineus, Costa Daurada, Pics d’Europa… entre tots visitarem mitja Europa!
El pastís que vaig fer per postres és el mateix que el pastís de llimona i mascarpone amb melmelada de cireres, però canviant els gustos: en lloc de gelat de llimona vaig posar gelat de xocolata; en lloc de galetes maria vaig posar galetes de xocolata (Oreo), i en lloc de melmelada de cireres vaig posar melmelada de móra. Va resultar un pastís molt bo, sobretot per als amants de la xocolata, tot i que jo personalment vaig preferir el de l’altre dia, molt més àcid i no tan dolç… Avui m’estalvio la recepta, ja que és exactament la mateixa
Preparació
- Tritureu les galetes i barregeu-les amb la mantega fosa fins a obtenir una pasta homogènia. Esteneu bé la pasta pel fons i les parets d’un motlle de pastís de 26 cm.
- Coeu-ho al forn a 180 ºC durant 10 min. Deixeu-ho refredar.
- Poseu en remull 3 fulles de gelatina en aigua freda. Barregeu el formatge, el gelat i el sucre.
- Dissoleu la gelatina amb una miqueta d’aigua calenta i afegiu-ho a la mescla anterior. Munteu la nata i afegiu-la amb compte que no s’abaixi. Aboqueu-ho dins el motlle i deixeu-ho quallar a la nevera durant 2 h.
- Poseu en remull 2 fulles de gelatina. Escalfeu la melmelada de móres al microones i dissoleu-hi la gelatina.
- Aboqueu-ho sobre el pastís i reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.