Què cuinar La Vanguardia

La recepta és del llibre 'Recetas de chocolate, desde los granos de cacao a las madalenas, mousses y moles'. Tal com diu el títol, és una bíblia de la xocolata: conté des d’històries sobre el cultiu de la xocolata, passant per tècniques bàsiques de manipulació, fins a receptes temptadores i espectaculars. Només cal llegir els diversos apartats que classifiquen les receptes: mágico, brillante, fondant, para chuparse los dedos, algo oculto, tesoros, místico, pecaminoso, abracadabra, viejos favoritos… Un autèntic festí per a tots els sentits!

El pastís que vaig triar utilitza ingredients que combinen a la perfecció: xocolata, ametlla, peres i gingebre. El resultat és simplement deliciós: aromàtic, sucós i humit, amb tots els sabors equilibrats, i una presentació bonica i vistosa. El gingebre confitat pot ser difícil de trobar, en aquest cas es pot substituir per pera en almívar o orellanes, o fins i tot no posar-hi res.

Preparació

  1. Estireu la massa brisa sobre un motlle de pastís desemmotllable. Coeu-ho 15 min al forn a 180 ºC (va molt bé posar-hi uns cigrons secs per tal que no pugi la massa).
  2. Foneu la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no es cremi.
  3. Amb les varetes elèctriques, bateu la mantega amb el sucre fins que quedi blanc i esponjós. Afegiu-hi els ous batuts a poc a poc, esperant que s’incorpori bé cada vegada.
  4. A mà, afegiu-hi la xocolata fosa barrejant-ho amb suavitat. Incorporeu-hi la farina, l’ametlla en pols i, finalment, el gingebre tallat ben petit. Aboqueu la barreja dins el motlle.
  5. Peleu i talleu les peres pel mig. Traieu-los el cor i talleu-les a grills, obrint les meitats de pera com si fossin ventalls. Distribuïu-les per sobre el pastís pressionant lleugerament.
  6. Coeu el pastís uns 35 min al forn a 170 ºC, comprovant la cocció punxant-lo amb un escuradents.
  7. Pinteu el pastís amb una mica de melmelada per tal que brilli. Deixeu-lo refredar i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

III Nit del Gourmet Català

Arriba la III Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona, a partir de les 18 h. Ho fa amb els...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto