Consells de cuina La Vanguardia

La recepta és del llibre 'Recetas de chocolate, desde los granos de cacao a las madalenas, mousses y moles'. Tal com diu el títol, és una bíblia de la xocolata: conté des d’històries sobre el cultiu de la xocolata, passant per tècniques bàsiques de manipulació, fins a receptes temptadores i espectaculars. Només cal llegir els diversos apartats que classifiquen les receptes: mágico, brillante, fondant, para chuparse los dedos, algo oculto, tesoros, místico, pecaminoso, abracadabra, viejos favoritos… Un autèntic festí per a tots els sentits!

El pastís que vaig triar utilitza ingredients que combinen a la perfecció: xocolata, ametlla, peres i gingebre. El resultat és simplement deliciós: aromàtic, sucós i humit, amb tots els sabors equilibrats, i una presentació bonica i vistosa. El gingebre confitat pot ser difícil de trobar, en aquest cas es pot substituir per pera en almívar o orellanes, o fins i tot no posar-hi res.

Preparació

  1. Estireu la massa brisa sobre un motlle de pastís desemmotllable. Coeu-ho 15 min al forn a 180 ºC (va molt bé posar-hi uns cigrons secs per tal que no pugi la massa).
  2. Foneu la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no es cremi.
  3. Amb les varetes elèctriques, bateu la mantega amb el sucre fins que quedi blanc i esponjós. Afegiu-hi els ous batuts a poc a poc, esperant que s’incorpori bé cada vegada.
  4. A mà, afegiu-hi la xocolata fosa barrejant-ho amb suavitat. Incorporeu-hi la farina, l’ametlla en pols i, finalment, el gingebre tallat ben petit. Aboqueu la barreja dins el motlle.
  5. Peleu i talleu les peres pel mig. Traieu-los el cor i talleu-les a grills, obrint les meitats de pera com si fossin ventalls. Distribuïu-les per sobre el pastís pressionant lleugerament.
  6. Coeu el pastís uns 35 min al forn a 170 ºC, comprovant la cocció punxant-lo amb un escuradents.
  7. Pinteu el pastís amb una mica de melmelada per tal que brilli. Deixeu-lo refredar i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

IV Mostra d'olis d'oliva al Priorat

Per quarta vegada, el Celler Clos Figueras organitza una mostra d'olis d'oliva catalans que vol donar suport al...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto