Consells de cuina La Vanguardia

El pastís és una combinació de sabors que m’agrada molt, ja que combina gustos ben contrastats: amargor de la xocolata, dolçor i acidesa del préssec i la llimona. Amb les tres capes, la recepta d’avui és llarga d’elaborar. Però un dia és un dia! A més, l’aniversari d’una neboda bé es mereix un pastís més complicat, oi?

Preparació

  1. Per a la base sablé de cacau: barregeu la mantega pomada i el sucre. Incorporeu-hi l’ou i barregeu-ho bé.
  2. Incorporeu-hi els secs i barregeu-ho el just fins que es formi una bola amb la massa.
  3. Poseu film a la massa i reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.
  4. Estireu la massa entre dos papers de forn amb l’ajut d’un corró. Folreu el motlle de pastís i reserveu-ho al congelador. Al moment de fer el pastís, coeu la base directament congelada uns 5-10 min a 190 ºC. Només és una precocció, després ja s’acaba de coure juntament amb la capa de xocolata.
  5. Per al fondant de xocolata: foneu la xocolata al microones a baixa potència.
    Escalfeu la llet, la nata i el sucre. Quan bulli, aboqueu-la sobre la xocolata i barregeu-ho bé.
  6. Incorporeu-hi l’ou, barregeu-ho bé i aboqueu-ho sobre la base precuita de cacau.
    Coeu-ho 20 min a 130 ºC. Deixeu-ho refredar.
  7. Per a la mousse de préssec i llimona: en un cassó, escalfeu els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, traieu-ho del foc, afegiu-hi la gelatina i barregeu-ho bé fins que es dissolgui.
  8. Afegiu-hi el préssec en almívar i tritureu-ho amb el túrmix. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
  9. Semimunteu la nata i barregeu-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Aboqueu-ho sobre la capa de xocolata i deixeu-ho quallar a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto