Què cuinar La Vanguardia

El pastís és una combinació de sabors que m’agrada molt, ja que combina gustos ben contrastats: amargor de la xocolata, dolçor i acidesa del préssec i la llimona. Amb les tres capes, la recepta d’avui és llarga d’elaborar. Però un dia és un dia! A més, l’aniversari d’una neboda bé es mereix un pastís més complicat, oi?

Preparació

  1. Per a la base sablé de cacau: barregeu la mantega pomada i el sucre. Incorporeu-hi l’ou i barregeu-ho bé.
  2. Incorporeu-hi els secs i barregeu-ho el just fins que es formi una bola amb la massa.
  3. Poseu film a la massa i reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.
  4. Estireu la massa entre dos papers de forn amb l’ajut d’un corró. Folreu el motlle de pastís i reserveu-ho al congelador. Al moment de fer el pastís, coeu la base directament congelada uns 5-10 min a 190 ºC. Només és una precocció, després ja s’acaba de coure juntament amb la capa de xocolata.
  5. Per al fondant de xocolata: foneu la xocolata al microones a baixa potència.
    Escalfeu la llet, la nata i el sucre. Quan bulli, aboqueu-la sobre la xocolata i barregeu-ho bé.
  6. Incorporeu-hi l’ou, barregeu-ho bé i aboqueu-ho sobre la base precuita de cacau.
    Coeu-ho 20 min a 130 ºC. Deixeu-ho refredar.
  7. Per a la mousse de préssec i llimona: en un cassó, escalfeu els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, traieu-ho del foc, afegiu-hi la gelatina i barregeu-ho bé fins que es dissolgui.
  8. Afegiu-hi el préssec en almívar i tritureu-ho amb el túrmix. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
  9. Semimunteu la nata i barregeu-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Aboqueu-ho sobre la capa de xocolata i deixeu-ho quallar a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 jul

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

25 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto