Consells de cuina La Vanguardia

El pastís és una combinació de sabors que m’agrada molt, ja que combina gustos ben contrastats: amargor de la xocolata, dolçor i acidesa del préssec i la llimona. Amb les tres capes, la recepta d’avui és llarga d’elaborar. Però un dia és un dia! A més, l’aniversari d’una neboda bé es mereix un pastís més complicat, oi?

Preparació

  1. Per a la base sablé de cacau: barregeu la mantega pomada i el sucre. Incorporeu-hi l’ou i barregeu-ho bé.
  2. Incorporeu-hi els secs i barregeu-ho el just fins que es formi una bola amb la massa.
  3. Poseu film a la massa i reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.
  4. Estireu la massa entre dos papers de forn amb l’ajut d’un corró. Folreu el motlle de pastís i reserveu-ho al congelador. Al moment de fer el pastís, coeu la base directament congelada uns 5-10 min a 190 ºC. Només és una precocció, després ja s’acaba de coure juntament amb la capa de xocolata.
  5. Per al fondant de xocolata: foneu la xocolata al microones a baixa potència.
    Escalfeu la llet, la nata i el sucre. Quan bulli, aboqueu-la sobre la xocolata i barregeu-ho bé.
  6. Incorporeu-hi l’ou, barregeu-ho bé i aboqueu-ho sobre la base precuita de cacau.
    Coeu-ho 20 min a 130 ºC. Deixeu-ho refredar.
  7. Per a la mousse de préssec i llimona: en un cassó, escalfeu els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, traieu-ho del foc, afegiu-hi la gelatina i barregeu-ho bé fins que es dissolgui.
  8. Afegiu-hi el préssec en almívar i tritureu-ho amb el túrmix. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
  9. Semimunteu la nata i barregeu-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Aboqueu-ho sobre la capa de xocolata i deixeu-ho quallar a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto