Preparació
- Per al pa de pessic de cacau sense farina: munteu les clares a punt de neu amb 100 g de sucre. Reserveu-ho.
-
Munteu els rovells al bany maria amb els 50 g de sucre restants.
-
Mescleu delicadament els rovells amb les clares, de baix cap a dalt.
-
Incorporeu-hi el cacau en pols passat per un sedàs. Barregeu-ho a poc a poc perquè no baixi la preparació anterior.
-
Poseu-ho en motlles circulars de silicona de 10 cm de diàmetre i 2 cm d’alçada.
-
Coeu-los al forn a 200 ºC durant uns 8 min, aproximadament.
-
Deixeu-los refredar.
-
Preneu uns motlles circulars del mateix diàmetre, però que facin 5 cm d’alçada. Poseu-hi una tira de plàstic perquè el pastís es pugui treure amb facilitat. Poseu-hi el pa de pessic a dins i reserveu-lo
-
Per a les dues mousse de xocolata: si us hi fixeu, les dues mousses gairebé porten els mateixos ingredients –una mica menys de sucre la mousse de xocolata amb llet– i es fan amb el mateix procediment.
-
Poseu la llet i la nata a bullir.
-
En un bol, barregeu els rovells i el sucre. Incorporeu-hi la llet i la nata i feu-ho coure al bany maria fins que arribi als 80 ºC. Tot seguit, afegiu-hi les fulles de gelatina i deixeu-ho dissoldre.
-
Incorporeu-hi la cobertura de xocolata en llet, trencada a trossos petits perquè es fongui amb més facilitat i quedi una mescla brillant i emulsionada.
-
Per acabar incorporeu-hi amb delicadesa la nata semimuntada.
-
Poseu la mousse en una mànega de pastisseria.
-
Per al muntatge: en els motlles circulars on hi ha el pa de pessic, poseu-hi primer de tot una capa de mousse de xocolata negra.
-
Després, poseu-hi la mousse de xocolata amb llet. Alliseu-ne la part superior, poseu un encenall a cada pastisset i congeleu-los.
-
Una vegada congelats, podeu treure els motlles, ja que hi teniu la làmina de plàstic.
-
Per consumir els pastissets, traieu-los del congelador una hora abans, retireu la làmina de plàstic i poseu-los a la nevera perquè perdin una mica de temperatura.