Consells de cuina La Vanguardia

Uns dels pastissos d’hivern per excel·lència són els Tatin, tebis i acompanyats de nata semimuntada tenen l’èxit assegurat. En aquesta ocasió us proposo una petita variació, incorporar una generosa capa de xocolata entre la fruita i la base de pasta brisa. Com a fruita, us proposo substituir les clàssiques pomes per unes peres, ja que la combinació de peres i xocolata és deliciosa: només cal recordar les famoses peres Bella Helena, creades en honor de la protagonista de l’òpera homònima.

En resum, la meva proposta d’avui fusiona dos grans clàssics de la història pastissera: el pastís Tatin i les peres Bella Helena. No passa cada dia seure a taula davant de plats tan il·lustres, eh?

Preparació

  1. Peleu i talleu les peres a grills. Col·loqueu-les ben juntes a la base del motlle.
  2. Repartiu per sobre les peres el sucre i la mantega a dauets. Coeu-ho a 190 ºC durant 20 min.
  3. Repartiu la xocolata tallada ben petita per sobre de les peres.
  4. Cobriu-ho amb la pasta de full i coeu-ho uns 20 min més, fins que la pasta de full es dauri.
  5. Desemmotlleu-ho girant el pastís, de manera que la pasta de full quedi a la base del pastís. Serviu-lo tebi acompanyat de nata semimuntada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

Portada Cuina 214

PEIX 'LOW COST': MIL ESPÈCIES BÉ DE PREU I BONÍSSIMES!

  • Uns àpats de llibre
  • Els platillos populars tenen qui se'ls estimi

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto