Què cuinar La Vanguardia

Uns dels pastissos d’hivern per excel·lència són els Tatin, tebis i acompanyats de nata semimuntada tenen l’èxit assegurat. En aquesta ocasió us proposo una petita variació, incorporar una generosa capa de xocolata entre la fruita i la base de pasta brisa. Com a fruita, us proposo substituir les clàssiques pomes per unes peres, ja que la combinació de peres i xocolata és deliciosa: només cal recordar les famoses peres Bella Helena, creades en honor de la protagonista de l’òpera homònima.

En resum, la meva proposta d’avui fusiona dos grans clàssics de la història pastissera: el pastís Tatin i les peres Bella Helena. No passa cada dia seure a taula davant de plats tan il·lustres, eh?

Preparació

  1. Peleu i talleu les peres a grills. Col·loqueu-les ben juntes a la base del motlle.
  2. Repartiu per sobre les peres el sucre i la mantega a dauets. Coeu-ho a 190 ºC durant 20 min.
  3. Repartiu la xocolata tallada ben petita per sobre de les peres.
  4. Cobriu-ho amb la pasta de full i coeu-ho uns 20 min més, fins que la pasta de full es dauri.
  5. Desemmotlleu-ho girant el pastís, de manera que la pasta de full quedi a la base del pastís. Serviu-lo tebi acompanyat de nata semimuntada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto