Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la pera al forn: peleu les peres, traieu-ne el cor i inseriu-hi el canonet de canyella, la pela de la llimona, la pela de la taronja, el sucre i la mantega. Poseu-les al forn 1 h 30 min, a 160 ºC.
  2. Quan siguin molt cuites, traieu-ne la canyella i les pells de cítrics i aixafeu-ne la polpa, deixant-la a trossets. Barregeu-ho, quan encara sigui ben calent, amb les fulles de gelatina, prèviament remullades. Ompliu-ne un motlle de silicona rectangular, per a plum-cake (de mida petita), i deixeu-lo al congelador unes 3 h.
  3. Per a la crema de vainilla: en un cassó aboqueu la nata i porteu-la a ebullició. Infusioneu-hi el canonet de vainilla, obert per la meitat. Barregeu els rovells i el sucre. Incorporeu-los suaument a la nata infusionada i coeu-ho fins que comenci a bullir. Afegiu-hi el full de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, barregeu-ho i deixeu-ho refredar.
  4. Per al crocant de vainilla: formeu vuit boletes de les quatre boles de gelat i arrebosseu-les en el crocant. Guardeu-les al congelador.
  5. Per al cruixent d’ametlles: en una paella, coeu el sucre i les ametlles fins a obtenir un caramel d’ametlles. Un cop aconseguit, estireu-lo en un full de silicona o de paper sulfurat, perquè es refredi. Quan sigui fred, tritureu-lo per obtenir una pols d’ametlles caramel·litzades.
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, poseu una muntanyeta de pols d’ametlla de forma circular sobre la fulla de silicona, i aixafeu-la. Enforneu-ho a 170 ºC, entre 2 i 3 min. Deixeu-ho refredar per obtenir el cruixent.
  7. Al fons del plat, formeu un cercle amb la crema de vainilla. Al damunt, poseu-hi el rectangle de pera, descongelat, i cremeu-lo amb una mica de sucre, amb l’ajut d’un bufador. Al voltant, poseu-hi les boletes de crocant de vainilla i, finalment, el cruixent d’ametlles caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

30 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

30 set

10 anys del cicle A Taula!

L’any 2007 naixia al Poble-sec el projecte de divulgació gastronòmica A taula! Cicle de cultura...

01-30 set

La Cuina del Cim i Tomba 2017

L’origen del cim i tomba es troba molt arrelat a la tradició marinera de la població de Tossa de...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto