Preparació
- Bateu els rovells i el sucre fins que agafin un to blanquinós. Integreu-hi la Maizena i l’ametlla en pols. Afegiu-hi el suc de taronja, la pell ratllada, el rom i la pastanaga ratllada.
- Munteu les clares a punt de neu i integreu-les amb delicadesa perquè no s’abaixin. Unteu i enfarineu un motlle quadrat per fer-hi una placa de pessic de pastanaga.
- Poseu-ho a coure al forn preescalfat 30 min a 190 ºC.
- Per a la crema de iogurt: remulleu el full de gelatina i, quan sigui tou, traieu-lo de l’aigua i foneu-lo al microones un parell de segons. Dissoleu el sucre amb els iogurts.
- Barregeu la gelatina amb els iogurts ensucrats, procureu que no estiguin freds. Munteu la crema de llet i integreu-la amb els iogurts.
- Muntatge: en una safata, poseu una base de pessic de pastanaga; a sobre, poseu-hi la crema de iogurt i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan la gelatina hagi quallat, talleu els pessics en rectangles individuals.
- Acompanyeu el pessic de pastanaga i iogurt amb uns grills de taronja pelats.