Receptes de Nadal La Vanguardia

Preparació

  1. Per al pa de pessic: blanquegeu els rovells d’ou amb la meitat del sucre en un bany maria, fins que doblin el volum. A part, munteu les clares a punt de neu i afegiu-hi l’altra meitat del sucre. 
  2. Barregeu els dos preparats i afegiu-hi la farina passada pel sedàs. Mescleu-ho, de baix cap a dalt, amb una espàtula. Poseu la barreja en una plàtera de forn amb paper sulfuritzat i coeu-la 7-10 min a 200 ºC. Una vegada cuita, traieu-la i deixeu-la reposar de cap per avall, al damunt d’un altre paper. 
  3. Per a l’almívar: poseu a coure el sucre i l’aigua. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc, afegiu el rom a la barreja i deixeu-la reposar.
  4. Per als plàtans: salteu-los pelats i tallats a rodelles d’1 cm amb mantega i sucre, gireu-los i flamegeu-los amb rom. Barregeu-los amb la gelatina remullada en aigua freda, la merenga i la nata. 
  5. Poseu dins d’un disc una base de planxa emborratxada amb almívar i rom, i ompliu-la amb el preparat de plàtan. Refredeu-ho al congelador.
  6. Desemmotlleu el pastís i folreu-lo de làmines de pinya i sucre ; remeneu-ho. Acompanyeu-ho de gelat d’espècies (en gelateries artesanes).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 des

Canelons vegetarians d'A Taula

A Catalunya, els canelons de carn tradicionalment es menjaven els dies festius i especialment per Nadal. Actualment...

12 des

Tastos a la Taverna de Vinseum

Des de la Taverna de Vinseum organitzen cada quinzena un tast dedicat a cada un dels seus cellers. L'objectiu d'aquests...

11-13 des

Cuina nadalenca d'A taula

'A Taula!' celebra deu anys de la seva creació i ho fa organitzant diversos tallers al Centre...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto