Receptes de Nadal La Vanguardia

Aquest púding és el típic que es fa per aprofitar les sobralles de pa, brioixeria o fruita que ja no vol ningú però que sap greu de llençar. I això és el que passava a casa nostra l’endemà de la Castanyada, amb unes castanyes torrades i fredes que anaven rondant d’aquí cap allà sense que ningú els fes gaire cas. Però des que vaig tastar aquest púding faig que sobrin castanyes expressament, he he he…

Si mai heu tastat el flam d’avellana, aquest púding us el recordarà moltíssim. Amb el gustet de fruits secs torrats, la textura un pèl farinosa de la castanya i els trossets que no s’acaben de triturar, resulta boníssim acompanyat d’una salsa de xocolata calenta. I si no us han sobrat castanyes, val la pena que el feu expressament, amb castanyes cuites al forn també queda deliciós!

Preparació

  1. Si les castanyes són crues, coeu-les uns 20 min a 190 ºC (més temps no, tot i que no es veuen torrades ja són cuites, més temps al forn s’assequen i s’endureixen).
  2. Emboliqueu-les amb un drap gruixut i deixeu-les reposar una estona. Peleu les castanyes i reserveu-les.
  3. Tritureu amb el túrmix les castanyes, la llet, els ous i el sucre. Aboqueu-ho dins els motlles caramel·litzats.
  4. Coeu-ho al bany maria al forn a 180 ºC durant uns 20 min (si els motlles són individuals, 1 h en un motlle gran).
  5. Deixeu-ho refredar, desemmotlleu-ho i decoreu-ho al gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

16 des

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto