Què cuinar La Vanguardia

Aquest púding és el típic que es fa per aprofitar les sobralles de pa, brioixeria o fruita que ja no vol ningú però que sap greu de llençar. I això és el que passava a casa nostra l’endemà de la Castanyada, amb unes castanyes torrades i fredes que anaven rondant d’aquí cap allà sense que ningú els fes gaire cas. Però des que vaig tastar aquest púding faig que sobrin castanyes expressament, he he he…

Si mai heu tastat el flam d’avellana, aquest púding us el recordarà moltíssim. Amb el gustet de fruits secs torrats, la textura un pèl farinosa de la castanya i els trossets que no s’acaben de triturar, resulta boníssim acompanyat d’una salsa de xocolata calenta. I si no us han sobrat castanyes, val la pena que el feu expressament, amb castanyes cuites al forn també queda deliciós!

Preparació

  1. Si les castanyes són crues, coeu-les uns 20 min a 190 ºC (més temps no, tot i que no es veuen torrades ja són cuites, més temps al forn s’assequen i s’endureixen).
  2. Emboliqueu-les amb un drap gruixut i deixeu-les reposar una estona. Peleu les castanyes i reserveu-les.
  3. Tritureu amb el túrmix les castanyes, la llet, els ous i el sucre. Aboqueu-ho dins els motlles caramel·litzats.
  4. Coeu-ho al bany maria al forn a 180 ºC durant uns 20 min (si els motlles són individuals, 1 h en un motlle gran).
  5. Deixeu-ho refredar, desemmotlleu-ho i decoreu-ho al gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18-20 ago

Firamar 2017

Aquest agost engega una de les propostes més marineres de la temporada. Sant Pol de Mar celebra la tradicional...

20-21 ago

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

20-21 ago

'Teatre entre vinyes' a Alta Alella

El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’...

15-21 ago

Ruta dels Vins de la FM de Gràcia

Amb motiu de la Festa Major de Gràcia s’organitza una activitat pensada per als amants del vi. Com cada...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto