Preparació
- Primera cocció: en una bossa de cocció poseu la gallina salpebrada, el fons fosc de pollastre, l’oli i el suc de tòfona, tanqueu la bossa i introduïu-la en una olla amb aigua bullent durant 35 min. Talleu la cocció introduint la bossa de la gallina en aigua freda i gel abundant.
- Segona cocció: quan vulgueu acabar la gallina, la introduïu al bany maria 5 min. Obriu la bossa i poseu-ne el contingut en una cocota de ferro, tapeu-la i poseu-la al forn a 190 ºC durant 35 min, i després, 25 min més a 215 ºC amb l’olla destapada. El temps de cocció pot variar segons el pes de la gallina. Quan restin 5 min per finalitzar la cocció, hi afegiu les botifarres de perol lleugerament rostides, les minicebes tendres ja saltades i la tòfona picada a dauets de 0,2 mm de gruix.
- Muntatge: ensenyeu la peça sencera als comensals i la serviu, aprofiteu per desgreixar i lligar la salsa.