Preparació
- Per a la massa: en un bol, poseu la farina barrejada amb la Maizena, el sucre i la sal, formant un forat al mig. Poseu-hi els rovells d’ou i barregeu-ho bé.
- Afegiu-hi la mantega a poc a poc; si la massa ho necessita, afegiu-hi aigua, a poc a poc. Pasteu-ho bé, fins que es formi una massa homogènia i modelable.
- Reserveu-ho en un bol tapat amb film, a la nevera, un mínim de 30 min.
- Poseu una mica de farina en una superfície plana i neta. Esteneu-hi la massa i estireu-la amb l’ajuda d’un corró. No ha de quedar gaire fina, d’uns 2-3 cm de gruix.
- Repartiu la massa en motlles de tipus cassoletes: s’han de cobrir fins a les parets.
- Igualeu les parets i deixeu que la massa cobreixi el motlle uniformement. Amb una forquilla, punxeu suaument la base de la massa i poseu-hi paper d’alumini, i afegiu-hi uns cigrons a sobre (perquè la massa no pugi en coure-la al forn).
- Enforneu les cassoletes a 190-195 ºC, 10 min. Han d’agafar un color daurat. Retireu-les del forn, traieu els cigrons i reserveu-les.
- Per al farciment: talleu el pernil cuit i una part del formatge a quadrats. Ratlleu l’altra part del formatge, gruixut.
MUNTATGE
- En un bol, poseu els ous, la nata, la llet, la sal i la nou moscada, i remeneu-ho bé. Afegiu-hi el pernil i els quadrats de formatge, i remeneu-ho. Reserveu-ho.
- Aboqueu la barreja als motlles i escampeu-la per tota la base. Poseu el formatge ratllat per la part superior.
- Enforneu-ho a 200 ºC, 10-12 min.
- Reviseu que el farcit estigui ben cuit. Es pot comprovar amb l’ajuda d’una broqueta, punxant amb cura el centre de la quiche: si la broqueta surt neta, és que està ben cuita, però si hi queden restes de farciment, s’ha de coure uns minuts més.