Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la massa: en un bol, poseu la farina barrejada amb la Maizena, el sucre i la sal, formant un forat al mig. Poseu-hi els rovells d’ou i barregeu-ho bé.
  2. Afegiu-hi la mantega a poc a poc; si la massa ho necessita, afegiu-hi aigua, a poc a poc. Pasteu-ho bé, fins que es formi una massa homogènia i modelable.
  3. Reserveu-ho en un bol tapat amb film, a la nevera, un mínim de 30 min.
  4. Poseu una mica de farina en una superfície plana i neta. Esteneu-hi la massa i estireu-la amb l’ajuda d’un corró. No ha de quedar gaire fina, d’uns 2-3 cm de gruix.
  5. Repartiu la massa en motlles de tipus cassoletes: s’han de cobrir fins a les parets.
  6. Igualeu les parets i deixeu que la massa cobreixi el motlle uniformement. Amb una forquilla, punxeu suaument la base de la massa i poseu-hi paper d’alumini, i afegiu-hi uns cigrons a sobre (perquè la massa no pugi en coure-la al forn).
  7. Enforneu les cassoletes a 190-195 ºC, 10 min. Han d’agafar un color daurat. Retireu-les del forn, traieu els cigrons i reserveu-les.
  8. Per al farciment: talleu el pernil cuit i una part del formatge a quadrats. Ratlleu l’altra part del formatge, gruixut.

MUNTATGE

  1. En un bol, poseu els ous, la nata, la llet, la sal i la nou moscada, i remeneu-ho bé. Afegiu-hi el pernil i els quadrats de formatge, i remeneu-ho. Reserveu-ho.
  2. Aboqueu la barreja als motlles i escampeu-la per tota la base. Poseu el formatge ratllat per la part superior.
  3. Enforneu-ho a 200 ºC, 10-12 min.
  4. Reviseu que el farcit estigui ben cuit. Es pot comprovar amb l’ajuda d’una broqueta, punxant amb cura el centre de la quiche: si la broqueta surt neta, és que està ben cuita, però si hi queden restes de farciment, s’ha de coure uns minuts més.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: