Receptes de Nadal La Vanguardia

Preparació

  1. Poseu en un bol la farina i la mantega tallada a daus. Afegiu-hi l'ou, l'aigua i la sal. Barregeu-ho fins a obtenir una massa homogènia, però treballant la massa perquè els ingredients quedin integrats i prou. Emboliqueu la massa en paper film i poseu-la a la nevera durant 2 h.
  2. Passat el temps, esteneu la massa amb ajuda d'un corró i cobriu amb la massa un motlle baix de 24 cm de diàmetre. (Jo poso al fons del motlle paper d'enfornar per evitar que la quiche s'enganxi.) Punxeu la massa diverses vegades amb una forquilla per evitar que s'infli al forn. Poseu el motlle a la nevera 20 min. Passat el temps, retalleu el sobrant de massa de les vores i enforneu-la durant 12 min a 200 ºC, escalfor a dalt i a baix. Reserveu-la.
  3. Traieu la capa exterior dels calçots i talleu-ne les fulles. Utilitzeu només la part blanca per preparar el farcit. Talleu-la a trossos petits.
  4. Poseu un raig d'oli en una paella fonda i sofregiu-hi els calçots amb una mica de sal uns 15 min, fins que siguin tous.
  5. En un bol, bateu els 2 ous. Incorporeu-hi la nata, una mica de sal, un pessic de nou moscada, el formatge brie tallat a dauets i els calçots cuinats.
  6. Aboqueu el farcit sobre la massa i enforneu-ho uns 20 min a 200 ºC, escalfor a dalt i abaix. És probable que hàgiu d'ajustar el temps de fornejat, ja que cada forn és un món.

Podeu servir la quiche amb una amanida per obtenir un dinar o un sopar complet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 des

Escudella Solidària

Per Nadal no pot faltar un bon plat d’escudella, i  el 16 de desembre podreu gaudir-ne d’una...

16 des

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

16 des

Cuina en família d'A Taula

Cuina en família és una de les activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu desè aniversari...

16 des

Enotast de desembre 2017

Alella és terra de vins, i així ho demostra la seva denominació d’origen. És per això...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto