Preparació
- Per al trinxat: bulliu les patates amb la col, uns 20 min, i coleu-ho. Salteu la cansalada viada a poc a poc, amb una mica d’oli, fins a daurar-la una mica. Afegiu-hi l’all i daureu-lo una mica. Incorporeu-hi el julivert i, tot seguit, la col i la patata. Barregeu-ho bé.
- Per al suquet: poseu l’escalunya a coure lentament en una cassola amb un raig d’oli. Afegiu-hi l’all, el pebrot i el llorer. Incorporeu-hi la nyora i, tot seguit, el tomàquet. Mulleu-ho amb el fumet i bulliu-ho lentament, fins que quedi ¼ de suquet. Coleu-ho amb un colador de malla. Poseu al foc el suquet i reduïu-lo. Lligueu el suquet amb la mantega.
- Muntatge: marqueu el rap salpebrat a la planxa, fins que sigui cuit. En un plat poseu el trinxat al mig i, a sobre, el rap. Salseu-ho amb el suquet. Acabeu-ho amb julivert francès, cerfull, porradell…