Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la salsa de verdures: talleu totes les verdures (excepte el tomàquet) a tires amples i sofregiu-les amb una mica d’oli (han de quedar ben daurades). Salpebreu-ho. Afegiu-hi el tomàquet, ratllat i sense les llavors, i deixeu-ho coure tot junt a foc molt lent, 30 min. Després, passeu-ho pel passapuré de forat gruixut i reserveu-ho.
  2. Per a la pasta de pinyons: a la batedora (o la Thermomix), feu una pasta fina amb els pinyons, l’all, el cerfull i el cibulet, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
  3. Barregeu les dues carns picades i pasteu-les amb l’amaniment: la sal, el pebre negre, el pa banyat amb llet i l’ou. Esteneu-ho sobre la taula de treball, amb un drap de fil a sota, i unteu-hi per sobre la pasta de pinyons. Poseu-hi els filets d’anxova, ben estesos, enrotlleu-hi la carn, donant-hi forma de rodó allargat, i enfarineu-ho lleugerament.
  4. Poseu el rodó en una safata refractària amb un fil d’oli, i fornegeu-ho a 190 °C, 20 min. Mulleu-ho amb el xerès dolç, gireu-ho amb delicadesa i deixeu-ho al forn 20 min, a 160 ºC.
  5. Bulliu els espigalls amb abundant aigua amb sal; si són molt tendres, amb 3 min n’hi haurà prou. Escorreu-los i refresqueu-los. Salteu els espigalls en una paella amb una mica d’oli i sal, i manteniu-los calents.
  6. Talleu el rodó a rodanxes de 2 cm de gruix i manteniu-ho calent.
  7. Escalfeu la salsa de tomàquet i verdures, i aboqueu-la al fons del plat. Afegiu-hi el rodó de manera que el farcit destaqui i poseu-hi un manat dret d’espigalls saltats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: