Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu la carbassa i poseu-la a coure en un cassó coberta d’aigua. Quan sigui tova, saleu-la, tritureu-la i refineu-la amb un rajolí de nata. Reserveu-ho.
  2. Escaliveu el moniato (que podeu substituir per una patata Kennebec) al forn. Ja cuit, peleu-lo. Escalfeu la llet. Poseu-ho tot en un pot alt i estret amb un polsim de sal. Feu-ne un puré cremós i espès. Tapeu el pot i reserveu-ho calent.
  3. Feu el suc dels tres cítrics. Ajunteu-los i poseu-los a reduir en un cassó fins que quedi una quarta part del suc. Tot seguit, apagueu el foc i emulsioneu-hi amb l’ajuda d’un batedor la mateixa quantitat d’oli d’oliva verge extra. Saleu-ho.
  4. Netegeu els rogers escatant-los i traient-ne les tripes. Feu els filets i traieu-ne les espines amb unes pinces.
  5. En una paella antiadherent amb un rajolí d’oli, coeu a foc viu els filets de rogers, primer per la part de la pell i, al cap d’uns segons, gireu-los i apagueu el foc perquè s’acabin de fer amb la mateixa escalfor de la paella. Han de tenir una cocció subtil i ràpida.
  6. Poseu una cullerada de puré al centre d’un plat soper; al damunt, els filets de rogers, i, al voltant, la crema de carbassa amb un cordó prim de salsa de cítrics i uns grans de sal en escames.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: