Preparació
Preparació
- Demaneu a la peixateria que talli el cap de les sardines, en netegi les tripes i en rasqui les escates.
- Salue-les, enfarineu-les i doneu-lis uns cops lleugers perquè rebutgin la farina sobrera.
- Amb l’ajuda d’un adult, fregiu-les en una paella amb oli calent abundant, 2 min.
- Passeu-les a una cassola de fang, ben endreçades, de manera que tot el fons del recipient quedi cobert.
- Rebutgeu l’oli de fregir les sardines, netegeu la paella on les heu fregit i poseu-hi l’oli d’oliva verge per a l’escabetx. Afegiu-hi els alls laminats, enceneu el foc a potència mitjana i, quan comencin a daurar-se, apagueu el foc i afegiu-hi el pebre vermell i el vinagre, amb molta cura perquè no us esquitxi.
- Afegiu-hi les herbes i torneu a encendre el foc. Deixeu que tot plegat bulli 2 min i cobriu les sardines.
- És recomanable que l’escabetx reposi uns dies.
El consell
- L’escabetx és una tècnica que ens permet conservar els aliments en bones condicions força dies. Podeu guardar aquestes sardines escabetxades a la nevera ben bé una setmana. Si voleu improvisar un sopar ràpid i bo, les podeu servir sobre una llesca de pa amb tomàquet.
- Sabíeu que la sardina és un peix blau molt saludable? Els experts recomanen consumir aquest tipus de peix un parell de cops per setmana.