Què cuinar La Vanguardia

Preparació

  1. Ompliu una olla alta amb uns 12 l d’aigua i poseu-la al foc a temperatura mitjana-alta.
  2. Poseu-hi a dins l’os de pernil, l’api, la pastanaga, el nap i tot el tall, excepte la botifarra negra. Al cap de 30 min d’ebullició, agafeu tres olletes petites i coleu-hi el brou resultant de l’olla alta, sense treure’n gaire, uns 2 l per olla.
  3. Coeu en una de les olletes les patates, en una altra els cigrons remullats la nit abans, i, en l’última, la col. Podeu afegir, en aquest moment, una mica més d’aigua a l’olla alta, per recuperar la que s’ha posat a les olletes petites.
  4. Mentre bull l’olla gran i s’escalfen les petites amb les verdures, disposeu-vos a fer les pilotes per al brou.
  5. Saleu la carn de vedella i de porc, afegiu-hi l’all i el julivert picats i poseu-ho tot junt en una safata, on hi afegireu els quatre ous i la molla de pa ratllada. Barregeu-ho tot fins que tingui la consistència desitjada.
  6. Quan estigui la pilota de carn, enfarineu-la i reserveu-la fins que l’aigua bulli, i llavors tireu-la a l’olla gran. Finalment, afegiu-hi la botifarra negra.
  7. Quan tireu les pilotes de carn és el moment de posar sal a les olles. Al cap de 30 min més de bullir, retireu l’olla alta i, en una altra olla, coleu-hi el brou i bulliu la pasta de galets fins a deixar-la al punt.
  8. Ja ho tindreu disposat, en total, en cinc olles: l’olla alta amb tot el tall, fora del foc però calenta, després d’haver bullit hores; l’olla de la pasta; l’olla amb les patates; l’olla amb els cigrons, i l’olla amb la col.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

20 oct

VIII Mercat de Mercats

Entre els dies 20 i 22 d’octubre, l’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia i productes...

30 set - 21 oct

Oktoberfest de Calella 2017

Com ja és tradició, el mes d’octubre és el mes de la cervesa a Calella (Maresme). L’Oktoberfest...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto