Què cuinar La Vanguardia

Una senzilla sopa de farigola. Sí, aquesta és la recepta que millor pot representar l'orde de Sant Benet, perquè la senzillesa ha estat un tret determinant de l'orde dels benedictins i el pilar de la seva fortalesa al llarg dels segles. Al monestir de Montserrat l'ofereixen per rebre els pelegrins. "Tots els forasters que es presenten han de ser escollits com el Crist, ja que ell un dia dirà: "Era foraster i em vau acollir. I que a tothom es tributi l'honor convenient, sobretot als germans en la fe i als pelegrins". Així comença el capítol 53 de la regla de sant Benet, on s'explica detalladament com s'ha d'acollir els forasters. Fins i tot s'hi diu que "el superior ha de trencar el dejuni en atenció a l'hoste, si no s'escau de ser un dia de dejuni principal que no es pugui violar; però els germans continuaran els dejunis de consuetud". 

Al segle VI, sant Benet de Núrsia va escriure la 'Regula monachorum' (regla de sant Benet), un text breu, de 73 capítols i unes 45 pàgines, on s'establien les bases de la vida monàstica. La pregària i el treball ('ora et labora') són els principis per viure en Crist, amb modèstia, vocació de servei i acolliment. Els benedictins es van estendre per Europa, i a Catalunya hi van arribar al segle IX. El benedictí abat Oliba va fundar el monestir de Montserrat el 1025. 

Preparació

  1. Escaldeu les branques de farigola. Immediatament després, poseu-les a infusionar amb brou de pollastre 15 min.
  2. Una vegada infusionada, retireu la farigola del brou i afegiu-hi el pa i les clares d’ou, per espessir-ho. Tritureu-ho fins que quedi ben fi i poseu-ho al punt de sal.
  3. Poseu en un plat unes quantes mandonguilles de carn d’olla fregides, una mica de rovell d’ou, un raig d’oli d’oliva i uns daus de pa torrat.
  4. Serviu-ho en dos temps.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto