Consells de cuina La Vanguardia

Una senzilla sopa de farigola. Sí, aquesta és la recepta que millor pot representar l'orde de Sant Benet, perquè la senzillesa ha estat un tret determinant de l'orde dels benedictins i el pilar de la seva fortalesa al llarg dels segles. Al monestir de Montserrat l'ofereixen per rebre els pelegrins. "Tots els forasters que es presenten han de ser escollits com el Crist, ja que ell un dia dirà: "Era foraster i em vau acollir. I que a tothom es tributi l'honor convenient, sobretot als germans en la fe i als pelegrins". Així comença el capítol 53 de la regla de sant Benet, on s'explica detalladament com s'ha d'acollir els forasters. Fins i tot s'hi diu que "el superior ha de trencar el dejuni en atenció a l'hoste, si no s'escau de ser un dia de dejuni principal que no es pugui violar; però els germans continuaran els dejunis de consuetud". 

Al segle VI, sant Benet de Núrsia va escriure la 'Regula monachorum' (regla de sant Benet), un text breu, de 73 capítols i unes 45 pàgines, on s'establien les bases de la vida monàstica. La pregària i el treball ('ora et labora') són els principis per viure en Crist, amb modèstia, vocació de servei i acolliment. Els benedictins es van estendre per Europa, i a Catalunya hi van arribar al segle IX. El benedictí abat Oliba va fundar el monestir de Montserrat el 1025. 

Preparació

  1. Escaldeu les branques de farigola. Immediatament després, poseu-les a infusionar amb brou de pollastre 15 min.
  2. Una vegada infusionada, retireu la farigola del brou i afegiu-hi el pa i les clares d’ou, per espessir-ho. Tritureu-ho fins que quedi ben fi i poseu-ho al punt de sal.
  3. Poseu en un plat unes quantes mandonguilles de carn d’olla fregides, una mica de rovell d’ou, un raig d’oli d’oliva i uns daus de pa torrat.
  4. Serviu-ho en dos temps.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 gen

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

18 gen

Com alimentar-nos a l'hivern

Amb aquest taller, de 19 a 20.30 h, podeu conèixer els aliments de l’hivern i, també, com podem...

18 gen

Iniciació de tast de vins

En aquest taller, de 19.30 a 21.30 h, podeu educar els vostres sentits per poder apreciar tot allò que una...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto