Preparació
- Ofegueu en una paella amb una mica d’oli la ceba i el porro sense que prenguin color. Afegiu-hi l’all i el tomàquet i coeu-ho fins que els ingredients quedin molt secs. Aboqueu-hi el pebre vermell i el peix de roca net (excepte els quatre filets).
- Afegiu-hi el brandi i evaporeu-ne l’alcohol. Afegiu-hi aigua fins a cobrir els ingredients. Coeu-ho durant 40 min i coleu-ho.
- Per al puré: bulliu la patata i aixafeu-la fins a donar-li textura densa. Afegiu-hi una mica d’oli i el brou de peix per obtenir una massa cremosa. Salpebreu-ho i perfumeu-ho amb una mica de licor Pastis.
- Per a la salsa rouille: barregeu un ou triturat, el safrà i l’all. Afegiu-hi l’oli d’oliva a poc a poc fins que obtingueu una textura cremosa i densa. Assaoneu-ho, afegiu-hi el vinagre de poma i deixeu-ho reposar.
- Saleu els filets de peix. Escalfeu la sopa i el puré. Serviu-ho posant el puré i el peix en un plat, i la sopa en una gerreta. Presenteu la salsa rouille en un bol a part.