Quan es retira l'espina lateral del sorell i la central, és un peix òptim per a escabetxos i farcits i per condimentar els brous bàsics.
Preparació
- Netegeu el peix i, a continuació, saleu-lo, enfarineu-lo i fregiu-lo amb oli calent. Reserveu-lo en una cassola de fang.
- Poseu una altra cassola de terrissa al foc amb el got d’oli, afegiu-hi els grans d’all trinxats i, quan siguin rossos, tireu-hi mitja culleradeta de pebre vermell dolç, uns grans de pebre negre, el llorer, la farigola i el julivert picat.
- Incorporeu-hi el got de vinagre i el got de vi blanc. Deixeu-ho coure a foc mitjà, 10-15 min. Quan l’escabetx ja estigui fet, retireu-lo del foc.
- Cobriu el peix amb l’escabetx. És important que quedi ben cobert. El millor és deixar-lo reposar d’un dia per l’altre a temperatura ambient.