Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. Demaneu ajuda a un adult per fer bullir el brou o l’aigua en una cassola. Quan arrenqui el bull, poseu-hi el búrgul i coeu-lo a foc lent fins que hagi absorbit tot el brou. No trigarà més de 10 min.
  2. Estiure-lo en una safata perquè es refredi. De tota manera, mireu el paquet, perquè a vegades és búrgul precuit i llavors només s’ha d’hidratar amb aigua bullent.
  3. Renteu el tomàquet i talleu-lo menut. Si el cogombre és tendre, no caldrà que el peleu. Si és molt gros, peleu-lo, retireu-ne les llavors i talleu-lo menut.
  4. Barregeu el búrgul amb el tomàquet, el cogombre i les panses.
  5. Ratlleu la pela de la llimona, ben fina i sense gens de part blanca. Feu suc amb la meitat de la llimona i barregeu-lo amb el triple d’oli d’oliva i sal.
  6. Talleu el julivert i afegiu-lo a la vinagreta.
  7. Amaniu el búrgul amb aquesta barreja i guardeu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.

El consell

  • El búrgul és el gra de blat tendre trencat, molt habitual als països àrabs. Si no en trobeu, per fer aquesta recepta, el podeu substituir per cuscús. I, per descomptat, podeu amanir-lo amb tot allò que ens vingui de gust! Queda boníssim si hi afegiu una miqueta de menta o de coriandre ben picadets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20-21 gen

1a Mostra Internacional de Pastisseria

Sant Vicenç dels Horts acull durant el cap de setmana del 20 al 21 de gener la 1a edició de la Mostra...

21 gen

VII Festa de l'Oli i l'Oliva

Durant tota una setmana, al gener, Ullastrell s’omple amb tota mena d’activitats al voltant del...

20-21 gen

Festa de Sant Antoni d’Alcanar 2018

La festivitat de Sant Antoni se celebra a Alcanar el cap de setmana posterior al 17 de gener. Un dels esdeveniments...

21 gen

Fira del Fesol 2018

A Catalunya, pels volts de Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto