Preparació
- Aixafeu un all amb pell i fregueu-lo per una paella.
- En una altra cassola plena d'oli d'oliva, confiteu-hi, de mica en mica, un quilo de patates pelades a foc lent uns 30 minuts.
- Talleu 250 grams de cansalada ibèrica en talls molt petits i salteu-la a la paella fregada amb l'all.
- Un cop enrossida, retireu la cansalada amb l'all, i poseu-hi la ceba tallada a la juliana.
- Enrossiu dues cebes de Figueres i un cop enrossides, afegiu-hi una branqueta de farigola i una mica de vi ranci.
- Abans no s'evapori tot, poseu-hi la cansalada prèviament reservada.
- Aboqueu-hi 100 grams de brou de porc, 70 grams de nata i deixeu que faci xup-xup 5 minuts abans de posar-hi les patates.
- Talleu els 150 grams de formatge Urgèlia en talls d'un centímetre de gruix.
- Afegiu-hi la patata, sal i pebre blanc i cobriu-ho tot amb els talls de formatge. Poseu-hi una mica més de pebre blanc i sal. Poseu la cassola al forn i gratineu-ho 10 minuts a 180 graus.
- Poseu-hi una mica de julivert i farigola fresca per sobre i serviu-ho.