Preparació
-
Per a la massa: poseu la farina en un bol, amb la sal. Afegiu-hi la margarina de soja freda i barregeu-ho.
-
Primer es farà una massa grumollosa; continueu-la treballant fins que formeu una bola que no s’enganxi als dits. Si calgués perquè la massa està molt seca, afegiu-hi aigua freda, una quantitat molt petita, fins que sigui mal·leable. Si, al contrari, estigués molt humida, afegiu-hi farina en petites quantitats, fins que es formi la bola.
-
Una vegada aconseguida una bona massa, emboliqueu-la amb paper film i reserveu-la a la nevera, 30-40 min.
- En aquest temps, talleu els tomàquets per la meitat, traieu-ne les llavors i poseu-los de cap per avall, en un plat, perquè vagin deixant anar aigua (en cas contrari, la deixaran anar quan els poseu al forn).
-
Una vegada passat el temps indicat, estireu la massa amb un corró en una taula enfarinada, i dividiu-la en quatre parts.
-
Escalfeu el forn a 180 ºC. Agafeu quatre motlles per a pastissos individuals, d'uns 7 cm de diàmetre. Aboqueu-hi, al fons, un raig de xarop de vinagre balsàmic i una culleradeta de sucre integral.
-
Col·loqueu-hi els tomàquets tallats, amb la part plana cap amunt, ben junts i procurant omplir els buits amb quarts de tomàquet. Poseu-los al forn 30 min i retireu-los.
-
Deixeu que les cassoletes de tomàquet es temperin i gireu-les. Amb unes pinces de cuina, traieu la pell dels tomàquets, que s'haurà començat a desprendre. Acabeu el plat amb les fulles de ruca i el formatge feta a daus. Condimenteu-ho amb sal i pebre. Serviu-ho.