Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la massa: poseu la farina en un bol, amb la sal. Afegiu-hi la margarina de soja freda i barregeu-ho.

  2. Primer es farà una massa grumollosa; continueu-la treballant fins que formeu una bola que no s’enganxi als dits. Si calgués perquè la massa està molt seca, afegiu-hi aigua freda, una quantitat molt petita, fins que sigui mal·leable. Si, al contrari, estigués molt humida, afegiu-hi farina en petites quantitats, fins que es formi la bola.

  3. Una vegada aconseguida una bona massa, emboliqueu-la amb paper film i reserveu-la a la nevera, 30-40 min.

  4. En aquest temps, talleu els tomàquets per la meitat, traieu-ne les llavors i poseu-los de cap per avall, en un plat, perquè vagin deixant anar aigua (en cas contrari, la deixaran anar quan els poseu al forn).
  5. Una vegada passat el temps indicat, estireu la massa amb un corró en una taula enfarinada, i dividiu-la en quatre parts.

  6. Escalfeu el forn a 180 ºC. Agafeu quatre motlles per a pastissos individuals, d'uns 7 cm de diàmetre. Aboqueu-hi, al fons, un raig de xarop de vinagre balsàmic i una culleradeta de sucre integral.

  7. Col·loqueu-hi els tomàquets tallats, amb la part plana cap amunt, ben junts i procurant omplir els buits amb quarts de tomàquet. Poseu-los al forn 30 min i retireu-los.

  8. Deixeu que les cassoletes de tomàquet es temperin i gireu-les. Amb unes pinces de cuina, traieu la pell dels tomàquets, que s'haurà començat a desprendre. Acabeu el plat amb les fulles de ruca i el formatge feta a daus. Condimenteu-ho amb sal i pebre. Serviu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: