Preparació
- Per als tomàquets confitats: amb un ganivet, feu una creueta a la part inferior dels tomàquets. Escaldeu-los en aigua bullent uns 30 s, i refredeu-los amb aigua i gel.
- Peleu els tomàquets, talleu-ne la part de dalt i buideu-los amb cura.
- Prepareu un almívar amb l’aigua, el sucre, el canonet de vainilla obert i la pela de taronja. deixeu-lo al foc uns 10 min.
- Deixeu confitar els tomàquets dins de l’almívar, fora del foc, fins l’endemà.
- Per al granissat de te de menta: feu una infusió amb l’aigua, el te, la menta, les gotes de llimona i el sucre. Deixeu-ho uns 10 min, tritureu-ho i coleu-ho.
- Poseu-ho dins d’un recipient i congeleu-ho. Remeneu-ho cada 20 min.
- En una paella, salteu molt poc els maduixots amb el sucre i especieu-los amb una mica de pebre negre acabat de moldre. Deixeu-los refredar.
- Ompliu els tomàquets amb els maduixots.
- Amb una forquilla, aneu rascant la barreja congelada per aconseguir el granissat de te de menta, i poseu-ne una mica per sobre dels tomàquets confitats farcits.