Preparació
- Per a la capa exterior del torró: tempereu la xocolata. Foneu-la amb cura en un bol al bany maria, fins que arribi a 45 ºC. També la podeu escalfar al microones, amb cura i a temperatura molt baixa.
- Esteneu la xocolata calenta sobre una taula de treball freda (preferentment de marbre) i, amb una espàtula, treballeu-la fins als 27 ºC.
- Torneu a posar la xocolata al bol inicial i poseu-la al bany maria, fins que arribi a 29 ºC. La xocolata ja està a punt per abocar als motlles.
- Escorreu la xocolata sobrant al bol inicial, per aconseguir una paret de xocolata ben fina.
- Per al farcit del torró: escalfeu la glucosa al microones o en un cassó a foc molt baix,
- fins a arribar a 82 ºC.
- Afegiu-hi la nata i la xocolata i barregeu-ho com una emulsió.
- Amb delicadesa, afegiu-hi el suc de llimona.
- Per omplir els motlles: amb les parets del motlle ben seques, ompliu-los fins a dalt de tot, deixant-hi 1 mm, per poder-los tapar i segellar el torró.
- MUNTATGE: Cal que el farcit estigui ben fred i sec. Serà el moment de tornar a temperar la xocolata blanca restant, com hem indicat al punt 1, per estendre-la sobre la superfície i tapar i segellar el torró.
- Podeu aplicar al torró sec i segellat pols de pastisseria de color daurat, platejat o bronzejat, per decorar-lo al vostre gust.