Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al massapà de cafè: en un pot, poseu el cafè líquid exprés, el cafè soluble en pols i el sucre, i deixeu-ho escalfar fins que arrenqui el bull.
  2. Afegiu-hi l’ametlla en pols i treballeu-la uns minuts, fins que agafi una consistència ferma i la massa faci bombolles a causa de la cocció.
  3. Aboqueu el massapà obtingut sobre paper de forn i deixeu-lo refredar.
  4. Esteneu-lo entre dos papers de forn per aconseguir un gruix de 0,5 cm, necessari per al muntatge del torró de Nadal.
  5. Per a la gelatina de taronja: desfeu la gelatina en un pot, prèviament hidratada, i poseu-la a escalfar a foc molt suau. Incorporeu-hi una mica de suc de taronja per desfer-la completament.
  6. Retireu-ho del foc i incorporeu-hi la resta del suc i la taronja confitada picada.
  7. Poseu la gelatina a quallar en un recipient (o motlle) rectangular, on fareu el torró, per poder-la retirar quallada en la mesura justa. Reserveu-ho en un lloc fresc.
  8. Per a la ganache de xocolata negra: escalfeu la llet en un cassó. Incorporeu-hi la xocolata i remeneuho suaument fins a desfer-la.
  9. Afegiu-hi la mantega i finalment la gelatina, prèviament hidratada. Manteniu-ho tebi.
  10. Per a la ganache de xocolata blanca: repetiu les mateixes operacions que amb la ganache anterior.
    MUNTATGE
  11. A la capseta que farà de motlle, folrada amb paper de forn, poseu al fons una capa de massapà de cafè. Poseu-hi també trossos de massapà al voltant, perquè facin de paret.
  12. Aboqueu-hi la ganache de xocolata negra tèbia i deixeu-ho a la nevera perquè s’endureixi.
  13. A sobre poseu-hi, ben plana, la gelatina de taronja.
  14. Amb cura, aboqueu-hi la xocolata blanca, també tèbia, i torneu a posar la capsa plena a la nevera, per esperar que el torró se solidifiqui.
  15. Quan estigui ben fred i dur, poseu-hi a sobre una nova capa de massapà, a manera de tapadora. Feu una pressió lleugera i guardeu-ho a la nevera.
  16. Per servir el torró només cal desemmotllar-lo: serà molt fàcil, perquè el paper ho facilitarà. Per manipular-lo millor, arrebosseu-lo amb coco ratllat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: