Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. El dia abans: poseu al vas de la Thermomix la llet, la mantega, la sal i les aromes (llimona, taronja, anís, vainil·lina, canyella i aigua de taronger). Programeu 1 min. a 40 ºC vel. 2.
  2. Traieu la temperatura, afegiu-hi l’ou i el llevat i barregeu-ho ½ min. a vel. 2. 
  3. Afegiu-hi la farina, barregeu-ho ½ min. a vel. 6 i programeu 3 min. a vel. espiga. 
  4. Afegiu-hi el sucre i programeu 3 min. a vel. espiga.
  5. Aboqueu la massa en un bol i tapeu-la amb paper film untat amb oli (l’oli és per evitar que s’enganxi amb el film). Deixeu fermentar la massa a la nevera tota una nit.
  6. El mateix dia: traieu la massa de la nevera 1 h abans de fer el tortell.
  7. Retireu el paper film, aboqueu-ho sobre la taula i doneu-li forma rectangular amb l’ajut d’un corró. Col·loqueu-hi al mig el massapà en forma de xurro i enrotlleu la massa de manera que el massapà quedi a dins. Estireu tot el xurro i uniu les dues puntes, formant la forma del tortell (veure els dos vídeos de sota). 
  8. Col·loqueu el tortell a sobre la plata del forn. Pinteu-lo amb ou batut i decoreu-lo amb la fruita confitada. Tapeu-lo i deixeu-lo a prop d’un lloc calent, per tal que fermenti i dobli el volum (unes 2 h). 
  9. Ruixeu-lo amb una mica d’aigua, repartiu l’ametlla i el sucre per sobre i coeu-lo a 170 ºC durant 20 min.

El consell

Si us voleu estalviar feina i fer net dels torrons que us han sobrat, aprofiteu els torrons de massapà per al farcit del Tortell.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: