Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

Preparació

  1. En un bol, poseu la farina, la sal, el sucre, el llevat, l’ou i la llet. Barregeu-ho bé amb les mans 10 min, amb força.
  2. Incorporeu-hi la mantega freda, a daus. Continueu-ho pastant fins a tenir una massa llisa. La massa s’enganxa molt, però després d’una bona estona es va fent més dòcil. No us heu de desesperar. És la manera que us quedi un tortell molt tendre i suau.
  3. Deixeu-lo reposar uns 15 min.
  4. Emboliqueu una figura d’un Rei d’Orient i una fava amb plàstic film.
  5. Emboliqueu una tassa ampla o un motlle rodó amb paper de forn, i unteu el paper amb oli d’oliva.
  6. Estireu la massa fent un rul·lo. Poseu-hi la figura i la fava i feu la forma del tortell.
  7. Poseu el tortell, amb la tassa o el motlle al centre, sobre una safata de forn protegida amb paper sulfurat.
  8. Deixeu-lo fermentar 1 h, a 30 ºC. És ideal que fermenti tapat amb un drap, però heu de procurar que el drap no toqui la massa, perquè s’hi enganxaria.
  9. Acabada la fermentació, amb molta cura, pinteu el tortell amb ou batut i poseu-hi pinyons crus per sobre (que haureu deixat en remull 1 h).
  10. Coeu el tortell 15 min a 200 ºC, i ja el tindreu a punt. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 gen

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

18 gen

Com alimentar-nos a l'hivern

Amb aquest taller, de 19 a 20.30 h, podeu conèixer els aliments de l’hivern i, també, com podem...

18 gen

Iniciació de tast de vins

En aquest taller, de 19.30 a 21.30 h, podeu educar els vostres sentits per poder apreciar tot allò que una...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto