Preparació
- Talleu el porro a rodanxes. Per a aquesta recepta, utilitzareu només la part blanca. Poseu-ho en un escorredor i renteu-ho bé sota l'aixeta per eliminar possibles restes de sorra.
- En una cocota, poseu la mantega i un raig d'oli d'oliva. Afegiu-hi el porro tallat, una mica de sal i cuineu-ho a foc mitjà uns 5 min.
- Incorporeu-hi la patata pelada i tallada a daus i continueu-ho cuinant fins que el porro estigui ben ofegat.
- Afegiu-hi la llet evaporada i l'aigua i cuineu-ho durant 20 min. Afegiu-hi una mica de nou moscada.
- Quan estigui cuit, tritura-ho amb ajuda d'un robot de cuina fins a obtenir una crema fina. Si veus que t'ha quedat molt espessa, pots afegir una mica més d'aigua. Rectifiqueu-ho de sal si ho creieu necessari.
- Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.