Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Demaneu a la carnisseria que us desossin l’espatlla i que omplin l’espai dels ossos amb carn de botifarra crua (sense l’intestí); demaneu que us lliguin l’espatlla com si es tractés d’un rodó, però farcit amb la carn de la botifarra. És una operació molt senzilla que podeu fer perfectament a casa, només es tracta d’anar seguint els tres ossos que formen l’espatlla, descarnar-los i separar-ne la carn.
  2. Poseu la peça lligada en una safata de forn, salpebreu-ho amb prudència, ja que la botifarra ja està amanida amb sal i pebre, i feu-la coure amb un rajolí d’oli al forn molt calent, a 190 °C, 20 min.
  3. Retireu la safata del forn, ruixeu la carn amb el brandi i afegiu-hi aigua calenta. Torneu a posar la safata al forn, 45 min, a 150 ºC. Cada 15 min, aneu girant la carn.
  4. Mentrestant, poseu els cargols en un recipient amb aigua freda, per despertar-los, amb la finalitat de controlar que tots siguin vius. Coeu-los en una olla amb aigua freda abundant. Quan comencin a bullir, escorreu-los i canvieu l’aigua; torneu-los a posar al foc. Quan tornin a bullir, escumeu la superfície i afegiu-hi el llorer, la farigola i una mica de sal; tapeu l’olla i, a foc suau, deixeu-los coure 40 min. Rectifiqueu-ho de sal i comproveu si els cargols estan tendres o si cal deixar-los bullir una mica més. Deixeu-los refredar en l’aigua de cocció.
  5. En una paella gran amb un rajolí d’oli, sofregiu les verdures, picades petites i assaonades. El sofregit ha de quedar ben confitat i daurat. Afegiu-hi la llonganissa i els cargols, ben escorreguts, remenant-ho tot amb cura per evitar que es trenquin les closques. Afegiu-hi un cullerot del brou de la cocció dels cargols i deixeu-ho coure només 3 min. Reserveu-ho.
  6. Retireu el cordill del rodó de xai, talleu-lo a trossos gruixuts i torneu-los a posar a la safata de forn. Afegiu-hi el guisat de cargols i remeneu-ho amb delicadesa per unir els glacejats del fons de la safata del rostit amb la salsa sucosa de la paella; rectifiqueu-ne el punt de sal i pebre. Poseu la safata al forn, a 150 °C, 5 min, i ja estarà a punt per presentar a taula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 feb

Uriçada popular

La campanya gastronòmica dels Uriços de Sant Feliu de Guíxols celebra un dels moments més esperats...

17 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

17 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

19 feb

Taller de ferments

De 19.30 a 21.30 h Professor: Alex Pirla (Prabhu Sukh) Aquest taller té classes teòriques i pràctiques,...

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto