Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Demaneu a la carnisseria que us desossin l’espatlla i que omplin l’espai dels ossos amb carn de botifarra crua (sense l’intestí); demaneu que us lliguin l’espatlla com si es tractés d’un rodó, però farcit amb la carn de la botifarra. És una operació molt senzilla que podeu fer perfectament a casa, només es tracta d’anar seguint els tres ossos que formen l’espatlla, descarnar-los i separar-ne la carn.
  2. Poseu la peça lligada en una safata de forn, salpebreu-ho amb prudència, ja que la botifarra ja està amanida amb sal i pebre, i feu-la coure amb un rajolí d’oli al forn molt calent, a 190 °C, 20 min.
  3. Retireu la safata del forn, ruixeu la carn amb el brandi i afegiu-hi aigua calenta. Torneu a posar la safata al forn, 45 min, a 150 ºC. Cada 15 min, aneu girant la carn.
  4. Mentrestant, poseu els cargols en un recipient amb aigua freda, per despertar-los, amb la finalitat de controlar que tots siguin vius. Coeu-los en una olla amb aigua freda abundant. Quan comencin a bullir, escorreu-los i canvieu l’aigua; torneu-los a posar al foc. Quan tornin a bullir, escumeu la superfície i afegiu-hi el llorer, la farigola i una mica de sal; tapeu l’olla i, a foc suau, deixeu-los coure 40 min. Rectifiqueu-ho de sal i comproveu si els cargols estan tendres o si cal deixar-los bullir una mica més. Deixeu-los refredar en l’aigua de cocció.
  5. En una paella gran amb un rajolí d’oli, sofregiu les verdures, picades petites i assaonades. El sofregit ha de quedar ben confitat i daurat. Afegiu-hi la llonganissa i els cargols, ben escorreguts, remenant-ho tot amb cura per evitar que es trenquin les closques. Afegiu-hi un cullerot del brou de la cocció dels cargols i deixeu-ho coure només 3 min. Reserveu-ho.
  6. Retireu el cordill del rodó de xai, talleu-lo a trossos gruixuts i torneu-los a posar a la safata de forn. Afegiu-hi el guisat de cargols i remeneu-ho amb delicadesa per unir els glacejats del fons de la safata del rostit amb la salsa sucosa de la paella; rectifiqueu-ne el punt de sal i pebre. Poseu la safata al forn, a 150 °C, 5 min, i ja estarà a punt per presentar a taula.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

23-25 feb

Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre 2018

L’últim cap de setmana de febrer, el nucli urbà de Jesús, a Tortosa, acull la Fira de l'Oli...

25 feb

Festa del Xató de Vilafranca 2018

El xató és un plat molt preuat arreu de Catalunya i forma part de la cultura gastronómica de l’Alt...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto