Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Per a la reducció: espremeu les magranes, coleu el suc, afegiu-hi el 10% del seu pes en sucre, remeneu-ho fins que es dissolgui i poseu-ho al foc fins que espesseixi. Deixeu-ho refredar.
  2. Per al romesco: feu coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn envernissats d’oli. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn.
  3. Poseu en una cassola els tomàquets pelats i sense aigua de vegetació ni llavors, pressioneu la cabeça d’alls perquè tregui la pasta d’all cuit i afegiu-la-hi. Poseu-hi la fruita seca, la carn de les nyores, l’all cru i la llesca de pa torrada i mullada amb vinagre. Doneu-hi un cop de túrmix i, quan agafi textura de picada, afegiu-hi l’oli i el pebre. Corregiu-ho de sal i, si cal, de vinagre. Passeu-hi el túrmix fins que aconseguiu una salsa lligada.
  4. Trieu les fulles més blanques de l’escarola i poseu-les en aigua. Escorreu-les una mica. 
  5. Barregeu romesco amb l’escarola i l’anxova a trossos, i remeneu-ho. Deixeu-ho reposar 2 -3 h.
  6. Muntatge: agafeu un tros de penca de bacallà dessalat al punt i talleu-ne tres làmines, paral·leles a la pell, d’uns 5 mm de gruix. Poseu la primera làmina sobre el plat, mulleu-la amb oli i cobriu-la amb ametlla crua picada. Poseu-hi a sobre una altra làmina i ratlleu-hi tomacons per sobre fins que quedi coberta. Amaniu-ho amb oli i pebre i unes fulles de farigola. Afegiu-hi l’última làmina amb unes ratlles de reducció, un fil d’oli i uns grans de magrana. Al costat, poseu-hi l’escarola covada i, abans de servir-ho, fregiu a foc viu un grapat d’olives. A la mateixa paella, saleu-les bé i, amb una cullera, escampeu-les per sobre.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

La geografia de la cuina italiana

La cuina italiana es caracteritza per una increïble varietat de plats i sabors. Aquest...

24 feb

Calçotades Urbanes al Mercat de la Terra 2018

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de...

24 feb

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

25 feb

La Ruta del Xató

La Ruta del Xató és un aventura que combina gastronomia, vins, paisatges i aventura. El...

Portada 213 - Març 2018

REMOLATXA. LA SUPERHEROÏNA MORADA QUE ENS FA EMBOGIR!

  • Sopes: penseu-vos-les totes!
  • Això també és cuina catalana

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto