Receptes de Nadal La Vanguardia

Preparació

En un cassó, bulliu la llet amb la canyella i les peles de fruita.
Poseu els rovells amb el sucre i la Maizena en un bol. Barregeu-ho amb unes varetes de cuina.
Quan la llet hagi bullit, aboqueu-la a poc a poc sobre la barreja d’ou, sense deixar de remenera-ho amb unes varetes.
Quan l’ou estigui ben dissolt, la llet haurà agafat un color groguenc; retireu-ne les peles i el canonet de canyella i torneu-la a posar al foc, sense deixar de remenar-la amb les varetes.
Espereu que la crema s’espesseixi, no ha de bullir en cap moment.
Retireu la llet del foc quan comenci a fumejar i s’hagi espessit prou.
Poseu la crema en gotets i deixeu-la refredar; es pot deixar a la nevera.
En un cassó a foc molt lent, prepareu un caramel amb els 100 g de sucre restants; deixeu que adopti un to daurat brillant i aboqueu-lo sobre un paper de forn, amb l’ajuda d’una cullera. Feu-ne tires per posar-les als gotets amb crema, quan s’hagin refredat.

CONSELL
Podeu afegir una branqueta de romaní a la llet per aromatitzar la crema. També podeu aromatitzar-la amb puré de fruita i preparar, així, una crema de maduixa, de fruita de la passió, de pinya o del que més us agradi.Si no hi afegiu farina ni Maizena, obtindreu una crema anglesa que podreu fer servir per acompanyar altres postres, com pastissos, gelats o amanides de fruita.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

12 des

Canelons vegetarians d'A Taula

A Catalunya, els canelons de carn tradicionalment es menjaven els dies festius i especialment per Nadal. Actualment...

12 des

Tastos a la Taverna de Vinseum

Des de la Taverna de Vinseum organitzen cada quinzena un tast dedicat a cada un dels seus cellers. L'objectiu d'aquests...

11-13 des

Cuina nadalenca d'A taula

'A Taula!' celebra deu anys de la seva creació i ho fa organitzant diversos tallers al Centre...

16 des

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto