Preparació
- Ompliu una olla amb oli d’oliva i poseu-la a escalfar amb dos alls aixafats i els branquillons de farigola. Abans que arrenqui el bull, afegiu-hi el bacallà i confiteu-lo, moderant el foc perquè no arribi a bullir. Deixeu-lo uns 5-6 minuts, retireu-lo i assequeu-lo amb paper de cuina.
- Desfeu el bacallà manualment, feu boles ben pastades d’uns 4 cm de diàmetre i reserveu-ho.
- Per al pil-pil de parmesà, poseu a escalfar la nata líquida i incorporeu-hi el formatge parmesà fins que es desfaci. Bateu-ho amb un túrmix fins que emulsioni i quedi espès de forma homogènia.
- Poseu en tres bols diferents la farina, l’ou i l’arròs verd vietnamita. Aneu passant les boles de bacallà pel bol de la farina, el de l’ou i el de l'arròs.
- Fregiu les boles arrebossades en oli ben calent. Un cop fregides, poseu-les en unes broquetes d’uns 15 cm.
- Per emplatar, dibuixeu una llàgrima llarga amb el fals pil-pil de parmesà. Poseu sobre la llàgrima les broquetes de bacallà, feu un dibuix amb la reducció de vinagre i decoreu-ho amb la pols de tomàquet.