Què cuinar La Vanguardia

Arròs i cuina de Barcelona a Cullera de Boix

Les paelles de Cullera de Boix són referència a Barcelona gràcies a l’aposta de contractar proveïdors locals

Cullera de boix BCN

Cullera de boix BCN

A la carta de Cullera de Boix podreu degustar plats casolans i de temporada, amb especial èmfasi en els arrossos, que són l’especialitat i el segell de la cuina d’aquest restaurant conegut per l’elaboració de paelles a Barcelona. De fet, cada dia trobareu en el seu menú un plat d’arròs o paella, la marca de la casa.

També hi trobareu una carta de vins completa i acuradament seleccionada per a cada plat de carn, peix i verdures. Ofereixen una desena de denominacions d’origen, el 80% de les quals són de Catalunya.

La paella de Barcelona: coneix els proveïdors locals

Una de les apostes clares i contundents de Cullera de Boix és la selecció dels proveïdors. L’exemple més emblemàtic és que trien empreses que elaboren els productes de manera artesana, com és el cas del Molí de Rafelet, de Deltebre.

El seu arròs es fa a l’únic molí de fusta operatiu que queda a Catalunya i a l’Estat, amb un procés d’assecatge de l’arròs manual i a l’aire lliure. Aquest procés es nota en el resultat final de la paella, que queda més saborosa, amb els grans d’arròs al punt.

I aquest no és l’únic proveïdor artesà. També se serveix Pasta Sanmartí, de Caldes de Montbui, una empresa de fideuers amb tres segles d’experiència. Elaboren la pasta de manera tradicional i aconsegueixen un producte sublim fet a base de sèmola de blat dur i aigua termal del municipi.

A banda dels plats consistents, els esmorzars també s’acompanyen amb un dels cafès més reconeguts del país, Cafè Saula, que just enguany ha celebrat el 65è aniversari. La llet també la porten fresca de Cal Porta. Pel que fa el pa, prové del Forn Boix, una fleca tradicional de Barcelona, i l’oli d’oliva verge extra que s’ofereix és Priordei, d’olives arbequines del Priorat.

Els arrossos de Cullera de Boix, al nou web i a les xarxes socials
Per estar al dia, seguiu les xarxes socials i el nou web de Cullera de Boix, estrenat aquest any, que inclou el blog GurmetBoix, amb novetats de cuina i del sector.

També té un apartat amb totes les receptes que cada mes el xef Xavier Matarrodona publica a la revista CUINA, algunes de les quals les hem seleccionat aquest recull.

A Twitter, Facebook i Instagram els trobareu a les etiquetes #CulleradeBoix, i les específiques de cada restaurant: #CulleraRambla, #CulleraBoqueria i #CulleraUrquinaona.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

20 jul

Taller de dips

Les salses fan embogir molts paladars pel toc únic de sabor que donen als nostres plats. Els dips són...

21 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

21 jul

Taller de cuina wok essencial

La cuina oriental té uns sabors que tornen bojos als occidentals. Això ho podem veure per la gran expansió...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto