Què cuinar La Vanguardia

Bona temporada per als calçots

Els Majoristes de Mercabarna preveuen vendre’n uns 12 milions d’unitats

Calçots Valls

Calçots Valls

La temporada de calçots, que va començar a finals d’octubre, s’allargarà fins a Setmana Santa. El fred i el fet que “la Setmana Santa caigui tan alta, a mitjan abril, també afavorirà la venda i allargarà la temporada de calçots”, segons l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM).

Això es deu al fet que el fred ajuda a produir un producte de qualitat, un calçot ferm i gruixut. Pel que fa a la quantitat, es preveu incrementar la producció i tancar amb 12 milions de calçots comercialitzats. Una de les plataformes principals de la distribució d’aquest producte és el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. Segons les previsions, el consum augmentarà, ja que la temporada anterior se’n van vendre 11,3 milions d’unitats.

De fet, el secretari de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, Joan Antoni Linares Torres, explica: “Tenim una molt bona temporada amb bon producte. El calçot agraeix el fred, que fa que creixi més esglaonadament i que tinguem una producció més regular durant tota la campanya”.

Els calçots
Els calçots són un producte de proximitat i exclusiu dels mesos de temporada natural de producció a Catalunya. Ens trobem al moment àlgid de la venda de calçots, i el 60% d’unitats certificades del mercat majorista provenen del Camp de Tarragona.

Així, doncs, el principal origen dels calçots és la IGP Calçot de Valls, que engloba les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. El segueix el calçot de Barcelona, amb el Baix Llobregat al capdavant, el Maresme i els Vallesos, amb un 40% del volum total. El calçot barcelonès ha incrementat la producció un 15% en relació amb la temporada anterior. Finalment, també té presència al mercat majorista el calçot de Lleida, que és el primer en obrir la temporada i s’obre pas al mercat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29-30 mar

Taller de tagins

En aquest taller aprendreu a fer tagins, un plat típic del nord d'Àfrica, de la mà d'Aina Mir. Aquests...

30 mar

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

30-31 mar

Taller d'aperitiu italià

Els dijous 23 i 30 de març el Centre Cívic Sagrada Família acull un taller per als veritables amants...

31 mar

Cuina al Mercat

El divendres 31 de març al Mercat Municipal del Prat de Llobregat es realitza una mostra de cuina en viu o...

Portada Cuina 200

TRUCS DELS GRANS XEFS

  • 200 moments estel·lars de la cuina catalana
  • Martín Berasategui

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto