Què cuinar La Vanguardia

Bona temporada per als calçots

Els Majoristes de Mercabarna preveuen vendre’n uns 12 milions d’unitats

Calçots Valls

Calçots Valls

La temporada de calçots, que va començar a finals d’octubre, s’allargarà fins a Setmana Santa. El fred i el fet que “la Setmana Santa caigui tan alta, a mitjan abril, també afavorirà la venda i allargarà la temporada de calçots”, segons l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM).

Això es deu al fet que el fred ajuda a produir un producte de qualitat, un calçot ferm i gruixut. Pel que fa a la quantitat, es preveu incrementar la producció i tancar amb 12 milions de calçots comercialitzats. Una de les plataformes principals de la distribució d’aquest producte és el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. Segons les previsions, el consum augmentarà, ja que la temporada anterior se’n van vendre 11,3 milions d’unitats.

De fet, el secretari de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, Joan Antoni Linares Torres, explica: “Tenim una molt bona temporada amb bon producte. El calçot agraeix el fred, que fa que creixi més esglaonadament i que tinguem una producció més regular durant tota la campanya”.

Els calçots
Els calçots són un producte de proximitat i exclusiu dels mesos de temporada natural de producció a Catalunya. Ens trobem al moment àlgid de la venda de calçots, i el 60% d’unitats certificades del mercat majorista provenen del Camp de Tarragona.

Així, doncs, el principal origen dels calçots és la IGP Calçot de Valls, que engloba les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. El segueix el calçot de Barcelona, amb el Baix Llobregat al capdavant, el Maresme i els Vallesos, amb un 40% del volum total. El calçot barcelonès ha incrementat la producció un 15% en relació amb la temporada anterior. Finalment, també té presència al mercat majorista el calçot de Lleida, que és el primer en obrir la temporada i s’obre pas al mercat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Foodies Experiences 2017

El 28 de febrer comença Foodies Experiences 2017, una trobada entre experts i professionals de la gastronomia...

27 jun

'Sopar' la gran obra d'art

L’artista contemporani David Ymbernon presenta una exposició i obra de cuina escènica amb la col·laboració...

27 jun

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona se celebrarà els dimarts, en comptes dels dissabtes, a partir del...

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto