Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Bona temporada per als calçots

Els Majoristes de Mercabarna preveuen vendre’n uns 12 milions d’unitats

Calçots Valls

Calçots Valls

La temporada de calçots, que va començar a finals d’octubre, s’allargarà fins a Setmana Santa. El fred i el fet que “la Setmana Santa caigui tan alta, a mitjan abril, també afavorirà la venda i allargarà la temporada de calçots”, segons l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM).

Això es deu al fet que el fred ajuda a produir un producte de qualitat, un calçot ferm i gruixut. Pel que fa a la quantitat, es preveu incrementar la producció i tancar amb 12 milions de calçots comercialitzats. Una de les plataformes principals de la distribució d’aquest producte és el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. Segons les previsions, el consum augmentarà, ja que la temporada anterior se’n van vendre 11,3 milions d’unitats.

De fet, el secretari de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, Joan Antoni Linares Torres, explica: “Tenim una molt bona temporada amb bon producte. El calçot agraeix el fred, que fa que creixi més esglaonadament i que tinguem una producció més regular durant tota la campanya”.

Els calçots
Els calçots són un producte de proximitat i exclusiu dels mesos de temporada natural de producció a Catalunya. Ens trobem al moment àlgid de la venda de calçots, i el 60% d’unitats certificades del mercat majorista provenen del Camp de Tarragona.

Així, doncs, el principal origen dels calçots és la IGP Calçot de Valls, que engloba les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. El segueix el calçot de Barcelona, amb el Baix Llobregat al capdavant, el Maresme i els Vallesos, amb un 40% del volum total. El calçot barcelonès ha incrementat la producció un 15% en relació amb la temporada anterior. Finalment, també té presència al mercat majorista el calçot de Lleida, que és el primer en obrir la temporada i s’obre pas al mercat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto