Què cuinar La Vanguardia

L’Incavi prepara la 31a Fira de Vins i Caves

És la primera del nou director, Jordi Bort, i enguany dobla el nombre de cellers que hi participen

raïm i copa vi negres

raïm i copa vi negres

Jordi Bort, format com a sommelier a França, dirigeix l’Incavi des del mes de març passat. Abans havia presidit l’Associació Catalana de Sommeliers i havia estat directiu de diverses empreses del sector vinícola. El cap de setmana del 23 al 25 de setembre encara la seva primera Fira de Vins i Caves com a responsable de l’entitat que agrupa el sector vitivinícola català.

Els canvis en la mostra d’enguany no només responen als canvis en la direcció de l’Incavi. L’objectiu de Bort i el seu equip ha estat “reforçar el coneixement de les dotze denominacions d’origen catalanes, apropar-nos directament al consumidor final i posar en valor la qualitat dels vins i caves de Catalunya”, ha explicat.

El ciutadà, qualsevol persona que valora una bona copa de vi o de cava, és l’objectiu al qual vol arribar a seduir Bort. La Fira “sobretot s’adreça als consumidors finals, però sense oblidar els professionals”. “Hem de trobar sinergies, ja que no deixa de ser una bona oportunitat de tastar nous productes de molts cellers que seran a la Mostra.”

I és que tot i el reconeixement de què gaudeixen molts cellers catalans, l’organització del certamen també pretén estimular el consum intern de vins i caves. “Sempre és bo. En primer lloc, per la qualitat. Cal destacar que Catalunya produeix vins i caves excel·lents. Sense desmerèixer altres zones, nosaltres hem aconseguit un molt bon nivell.”

Mentre acaba d’enllestir els últims detalls de la 31a Fira de Vins i Caves de Barcelona, l’Incavi ja ha començat a dibuixar les línies mestres de la seva política de cara al 2012. “Continuarem donant força a les DO ajudant a l’exportació, afavorint la presència dels nostres productes en el nostre territori i desenvolupant un projecte d’enoturisme que ens faci enlairar com a destinació enoturística, ja que crec que tenim els millors ingredients per convertir-nos en una gran destinació”, ha afirmat Jordi Bort.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto