Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Ruta de les Estrelles arriba al Nectari

Un sol menú agrupa la cuina de 4 xefs, 5 estrelles Michelin i 3 països

Ruta de les Estrelles

Ruta de les Estrelles

El restaurant barceloní Nectari acull, del 5 al 7 de maig, el talent culinari de 4 xefs que sumen 5 estrelles Michelin i que han contribuït en la creació d’un menú que recull la millor cuina de Catalunya, Portugal i Holanda. Es tracta d’una trobada inèdita entre grans cuiners que han estat reconeguts per la qualitat de la seva proposta gastronòmica.

En representació del nostre país, el menú comptarà amb la participació del xef Jordi Esteve, cuiner que ha dirigit algunes de les cuines més prestigioses de restaurants europeus reconeguts, com el restaurant Martín Berasategui, el restaurant l’Ambroise i la cuina del restaurant Girasol. Actualment, dirigeix el seu propi establiment a l’Eixample de Barcelona, el Nectari, guardonat amb una estrella Michelin.

Ricardo Costa, xef portuguès que compta amb una estrella Michelin per l’hotel restaurant The Yeatman, és considerat el líder de la nova generació de xefs de Portugal. Per la seva banda, Joachim Koeper dirigeix actualment els restaurants Eleven de Lisboa, amb una estrella Michelin, i Eleven Riu, a Rio de Janeiro. A més, és reconegut per la seva cuina de mercat i estacional basada en producte fresc.

Arribat d’Holanda, Michael van der Kroft compta amb 2 estrelles Michelin al restaurant T’Nonnetje, de la ciutat de Harderwijk. Enguany ha estat guardonat amb el premi Cuiner de l’Any per la revista ‘Gault Millau’ i la clau de la seva cuina rau en els productes de temporada.

Una ruta portuguesa que es trasllada a Barcelona
La Ruta de les Estrelles –fins ara Rota das Estrelas– se celebra des de fa cinc anys a Portugal amb gran èxit de públic i mediàtic. Madeira, Porto i Lisboa són algunes de les ciutats seu de la ruta, i, en cadascuna, un xef rep almenys dos cuiners amb estrella Michelin per cuinar junts un àpat únic. Un dels participants de les anteriors edicions de la ruta és el xef català Jordi Esteve, i enguany ha decidit traslladar la iniciativa a la Ciutat Comtal.

En cinc anys, la ruta ha celebrat 28 esdeveniments per tot Portugal, hi han participat 80 xefs diferents, ha aconseguit més de 500 impactes a diversos mitjans i 30.000 visualitzacions dels seus vídeos a la plataforma YouTube.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: