Què cuinar La Vanguardia

La venda de producte fresc augmentarà aquest Nadal

Els majoristes de Mercabarna preveuen una bona campanya nadalenca i presenten menús saludables als mercats i peixateries del país

llotja barcelona

llotja barcelona

Els Majoristes del Peix i el Marisc del Mercat Central de Mercabarna preveuen una bona campanya de Nadal i superar les vendes de fa un any, fins arribar a les 7.000 tones. Una previsió que comparteixen els Majoristes de Fruites i Hortalisses, que preveuen distribuir 110.000 tones de producte, una xifra similar al desembre de l’any passat, que ja va suposar un volum rècord.

Els productes estrella d’aquesta campanya, segons les previsions dels majoristes, seran els habituals d’aquestes festes. Així, pel que fa al peix i al marisc, les estrelles seran el calamar, el llenguado, el rap, la sípia i el besuc, a més del lluç, que se sumen als musclos, les escopinyes, les tellerines, les navalles, les ostres i els cargols.

Pel que fa a les fruites i hortalisses, la pinya serà l’estrella absoluta de la campanya, tot i que també es preveuen bones vendes de meló del Brasil i raïm blanc d’Alacant.

Campanya de promoció
Enguany, els majoristes i els detallistes de peix i fruita s’han unit per impulsar la campanya ‘Per Nadal, la bona cuina que et cuida’, amb l’objectiu de promoure els productes de temporada, el peix fresc i els àpats festius i sans en família. La iniciativa inclou un menú per a adults i un altre d’infantil a preus assequibles. A més, per cinquè any consecutiu, els gremis aportaran salmó fresc i pinyes per als usuaris de menjadors socials. Aquests aliments frescos serviran per elaborar el dinar de Reis per a 200 persones usuàries de la Casa del Cottolengo, a Barcelona.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

21 jul

Tallers al Mercat de la Vall d'Hebron

El Mercat de la Vall d’Hebron organitza una sèrie de tallers aquest estiu on podeu deixar anar tot el...

21 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

21 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto