Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 189
Cuina núm. 189. Juny 2016

Més enllà de la paella! Arrossos

En aquest número

Per obrir boca / Gastropistes

Parada i fonda

El tòpic diu que on hi ha camioners, segur que s'hi menja bé. I no deu ser pas gaire desencertat, ja que alguns locals de carretera s'han convertit en gastronòmics de primer nivell. Us en recomanem deu d'estils i preus ben diversos.

Carme Melià

Per obrir boca / Taula reservada

Això sí que és la dieta mediterrània autèntica

Text: Josep Sucarrats / Foto: Xevi F. Güell

Per obrir boca / Postal gastronòmica

Un zoològic gastronòmic

Ja sabem que als antípodes no estan de cap per avall, però la seva cuina és totalment diferent de la nostra. Ens ho explica Paula Llull, que fa quatre anys que viu a Sydney.

Paula Llull

Per obrir boca / Entrevista

Restaurant To

Guanyar la segona edició de 'Top Chef' li va donar forma mediàtica, però ja feia anys que sabia el pa que s'hi donava, en aquest ofici. Ha ampliat el bar que la seva família té al Palà de Torroella (Bages) amb un restaurant gastronòmic i un càtering de nivell.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per obrir boca

Benvinguts a Pagès

El cap de setmana del 18 al 19 de juny, centenars d'explotacions agroalimentàries ens obriran les portes per descobrir-nos l'origen del que mengem i perquè coneguem de prop les persones que hi treballen.

Text: Redacció // Foto: Enrique Marco

Per obrir boca

2x1

Us convidem a tastar la cuina d'11 restaurants del país a meitat de preu, amb l'oferta 2x1 del CUINA!

Per obrir boca / Gourmet vs Foodie

Click / Naym

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque

A la cuina

Menú de juny

Amb l'arribada de l'estiu, els colors i les aromes esclaten a la cuina amb uns ingredients llampants i saborosos. Les hortalisses, la fruita i el peix del tombar de l'estiu han inspirat aquest menú que podeu preparar amb ingredients que teniu ben a l'abast.

Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / El xef a casa

Un fricandó que no ho és...

Cesca Bes proposa un fricandó de rap que manlleva el nom del plat però que és una opció saborosa per cuinar en cassola, amb el peix molt daurat i el sofregit ben concentrat!

Recepta i cuina: Cesca Bes / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Arrossos

És el cereal més consumit del món i, per això, no és gens estrany que sigui el protagonista d'un receptari infinit. Emprenem un viatge que ens portarà al Japó, Mèxic, Itàlia, Castella... i fins aquí mateix, a Calafell. I més enllà de la paella, el cuinarem de mil maneres.

Text: Carme Melià / Receptes: Pol Leiva / Foto: Becky Lawton

A la cuina / Masterclass

Escumes

Van ser, ara fa vint anys, una de les grans aportacions bullinianes a la cuina moderna. Una manera subtil de substituir les salses de tota la vida per un element més lleuger; però igual de saborós.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Zoodles

Si el nutricionista us ha expulsat els hidrats de carboni de la dieta, esteu d'enhorabona. I si sou vegans, també.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco / Recepta i cuina: Paula Pascual (Restaurant Rasoterra)

A la cuina

Amb pollastre!

Croquetes i canelons. Sí, aquestes són les dues opcions més clàssiques per reaprofitar el pollastre rostit que ha sobrat de l'àpat del diumenge.

Text: Carme Melià //Foto: Food Photos/Cristina Riverola // Cuina, receptes i estilisme: Marian Montoro

A la cuina / Plaers Saludables

Fonoll

Descobrim que el bulb d'aquesta herba aromàtica té moltes més propietats de les que imaginàvem. I, a més, resulta que als fogons el podem afegir en múltiples receptes.

Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Fruits vermells

Saludables, silvestres i plens de color! Quan comença el bon temps es converteixen en el secret més ben guardat del bosc.

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Els escumosos de moda tenen orígens antics

Àngel Garcia Petit

Al celler

Vermuts d'or

Redacció

Al celler / Remena nena

Daiquiri

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Calendari

Juny

Al rebost / Tria bé!

Oliva Kalamata vs. Oliva grossal

Ferran Caldés

Al rebost / El decàleg

Corball

El corball ha reviscolat amb la popularització de la cuina marinera sud-americana.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost

A granel

No havia desaparegut mai del tot, però l'hàbit de comprar menjar a granel torna amb més adeptes que mai. Gent de totes les edats se suma a aquesta filosofia de compra, que agafa com a model la dels nostres avis.

Text: Clàudia Vigueras / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost / Tant de gust

Ecològic i social

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost

La coca de Sant Joan es llepa!

Al CUINA ja ho tenim tot a punt per a la revetlla: els petards, el cava, el cotilló i... el gelat. No, no ens hem deixat la coca tradicional, perquè aquest any les postres seran diferents.

Text: Carme Melià / Foto: Mariona Villavieja

Al rebost / És fàcil!

Per tallar formatge com abans

Foto: Becky Lawton

Receptes

Amanida Cèsar Clàssica

Marian Montoro

Amanida de quinoa amb llet de coco i pit de pollastre amb llimona

Marian Montoro

Tabule amb pèsols i broquetes de pollastre marinat

Marian Montoro

Wrap de pollastre amb safrà amb amanida de ruca i fonoll amb aroma de taronja

Marian Montoro

Amanida d'escarola amb escabetx de pollastre

Marian Montoro

Filet de vedella amb verdures i mostassa

Francesc Murgadas

Verat empanat

Francesc Murgadas

Fricandó de rap

Cesca Bes

Saltat de bolets amb crema de foie

Xavier Matarrodona

Arrossejat

David Caballero

Arròs japònica amb gambes, espàrrecs, gingebre i salsa teriyaki

David Caballero

Arròs a la milanesa

David Caballero

Sardines amb escalivada

David Caballero

Arròs negre de l'Empordà

Caldo Aneto

Escabetx de bonítol

Jordi Vilà

Tacos amb maduixots

Francesc Murgadas

Coliva

Gelat de pal de nabius

Jordi Bordas

Gotet de llet d'ametlles i gerds sense lactosa

Jordi Bordas

Sablé de maduixa sense lactosa

Jordi Bordas

Entrant de pastanaga

Francesc Murgadas

Amanida vegetal

Francesc Murgades

Arròs integral amb coriandre, llima i xili

David Caballero

Amanida d'arròs basmati i salvatge amb cigrons i feta

David Caballero

Arròs amb llet i xocolata blanca

David Caballero

Escuma de menta i julivert

Carme Ruscalleda

Zoodles de kombu i daikon amb alvocat i sèsam

Paula Pascual (Restaurant Rasoterra)

Zoodles de xips de moniato, xirivia i patata morada amb allioli vegà

Paula Pascual (Restaurant Rasoterra)

Zoodles de carbassó, pastanaga i remolatxa amb pesto de ruca i tomàquets secs

Paula Pascual (Restaurant Rasoterra)

Fonoll amb taronja i xili

Green Spot

Últims números publicats
Portada Cuina 202

BOLS. TOT EN UN SOL PLAT

  • Truites
  • Te matcha

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto