Què cuinar La Vanguardia

10 locals de carretera on menjar de luxe

Una selecció d’establiments per a tots els gustos per fer 'parada i fonda' durant el viatge

03/03/2017

A les carreteres catalanes podeu trobar restaurants que us sorprendran pel seu nivell gastronòmic. Tots hem parat a menjar alguna vegada a algun local de carretera, però potser mai no heu tingut la sort de topar amb un que us sorprengui. Us recomanem una selecció d’establiments on menjar de luxe mentre descanseu del viatge.

02 Els Tinars

Els Tinars

Els Tinars

A peu de l’autovia de la Costa Brava trobem un dels restaurants de carretera que ofereixen menjar de qualitat amb productes de proximitat. Els Tinars és famós pels arrossos de Marc Gascons. Actualment és el seu fill qui s’ocupa del local, i manté l’arròs,juntament amb una gastronomia creativa d’alt nivell. Ctra. de Sant Feliu a Girona, km 7,2, Llagostera. Tel. 972 83 06 26 www.elstinars.com

03 Empòrium

Empòrium

Empòrium

Aquest local antigament era un bar de carretera anomenat La Bàscula. Ara, els bessons Màrius i Joan Giró han convertit l’establiment en un restaurant premiat amb una estrella Michelin. El seu menú de tapes, que pots degustar per 22 €, és una autèntica joia gastronòmica. Santa Clara, 31. Castelló d’Empúries. Tel. 972 25 05 93 wwww.emporiumhotel.com

04 Hostal Jaumet

Hostal Jaumet

Hostal Jaumet

Tradicionalment, els traginers hi feien parada i fonda. A dia d’avui encara hi podem apreciar el caliu d’hostal centenari. El plat estrella, indubtablement, són les perdius amb vinagreta. Ctra. C-1412a Torà. Lleida. Tel. 973 47 30 77 www.hostaljaumet.com

05 Cal Campà

Cal Campà

Cal Campà

La família Campà viu a la Zona Franca des que només hi havia horts. Tenen un bar on els esmorzars de forquilla, com els d’abans, són els plats característics. Pg. de la Zona Franca. 106-118. Barcelona. Tel. 93 360 68 69 Facebook /calcampa

06 Zona Diesel

Zona Diesel

Zona Diesel

Tot i ser un bar de gasolinera en tota regla, aquest establiment té un segell especial. El local està gestionat per Nandu Jubany des de 2006. És per això que ofereix menús diaris de qualitat, que de ben segur no us deixaran insatisfets. Lleida, s/n. Vic. Tel. 93 886 90 77

07 Llansola

Llansola

Llansola

Llansola és un restaurant històric de Sant Carles de la Ràpita, que com ja sabem és la capital gastronòmica de les Terres de l’Ebre. Aquest establiment hoteler és un dels pocs on predomina la presència femenina. Les dones són les que fan possible que aquest local funcioni, ja que són la mare i les tres filles les que porten el negoci. Els plats estrella de la carta són els arrossos, el peix i el marisc del delta de l’Ebre, amb els millors ingredients que hi podem trobar. Sant Isidre, 98. Sant Carles de la Ràpita. Tel. 977 74 04 03 Obert de dimarts a diumenge. Tancat diumenge a la nit i dilluns. Preu de la carta: 30-40 €. www.llansola1921.com

08

Gros Mercat

Aquest establiment serveix esmorzars contundents al matí i servei de bar a la tarda. En Josep prepara uns entrepans de carn de vedella amb “carn tendra i melosa marinada amb una fórmula secreta”, segons el cuiner Pep Nogué. Entre els seus clients trobem nombrosos camioners i transportistes, i ja sabem que el tòpic diu que on hi ha camioners, segur que s'hi menja bé. Mestre Falla, s/n. Pl. de les Mates. Olot. Tel. 972 26 42 50 Obert de dilluns a divendres, de 8 a 13.30 h i de 15 a 20 h. Dissabtes, de 8 a 13.30 h. Preu entrepà pedacets: 5 €. www.grosmercat.es

09 Hostal Sport

Hostal Sport

Hostal Sport

Aquest hostal era on s'aturaven els corredors de vi que passaven per Falset als feliços anys 20. Després d’un incendi als anys 90, va renéixer i es va centrar en l’enoturisme. A dia d’avui, és un dels establiments recomanables per als amants del sector vinícola. Miquel Barceló, 4-6. Falset. Tel. 977 83 00 78 www.hotelpriorat-hostalsport.com

10 Hispània

Hispània

Hispània

L'antic bar de carretera va fer un canvi radical quan les germanes Rexach van agafar les regnes de l'Hispània. Actualment, s’ha convertit en un restaurant de primeríssim nivell de la cuina catalana, i ha rebut visitants il·lustres i, fins i tot, reials. Ctra. Real, 54. Arenys de Mar. Tel. 937 91 03 06 www.restauranthispania.com

11 Aligué

Aligué

Aligué

Aquest restaurant és un gran clàssic de la cuina catalana, amb plats lloats per la crítica per la seva qualitat gastronòmica. Sens dubte, un establiment recomanable. Ctra. Vic-El Guix, 8-10. Manresa. Tel. 93 873 79 33 www.restaurantaligue.es

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Taller de cuina wok essencial

La cuina oriental té uns sabors que tornen bojos als occidentals. Això ho podem veure per la gran expansió...

21 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

21 jul

Tallers al Mercat de la Vall d'Hebron

El Mercat de la Vall d’Hebron organitza una sèrie de tallers aquest estiu on podeu deixar anar tot el...

21 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto