Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada Cuina 121
Cuina núm. 121. 7 2011

Sabors d'estiu. Posem a taula els més frescos de l'hort

En aquest número

Mercat / Al cistell

Meló groc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Margalló

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Anxova de l'Escala

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Wasabi

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mantega de cacauet

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Melmelada d'albercoc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sípia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge gorgonzola

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tapa plana

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xufla

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Una botiga de pagès al Raval de Barcelona

Isabel Rallo fa venda directa de les verdures que el seu marit, Joan Castan, conrea al Baix Llobregat

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Vedella Pirinat

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Blancs i del Penedès

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

El xarel·lo no és només blanc

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de juliol

La xef maresmenca enceta l'àpat del mes recomanant-nos dos formatges blaus, artesans i catalans, que heu de tastar.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Pebrots

Van venir del nou món per quedar-se. Ara, en tenim molts i de molts diferents. Aquesta hortalissa d'estiu pot ser una verdura o una espècia, coenta o dolça, però sempre saborosa i adaptable a molts plats del nostre receptari.

Francesc Murgadas (text), Mariona Quadrada (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons

Canapès

Semblaven viure moments de decadència, però, habituals de festes i celebracions, es resisteixen a desaparèixer i ara es transformen en petites obres d'art gastronòmiques.

Jesús Torné (text), Jordi Anglí (receptes i cuina), Mariona Villavieja (fotografia)

Fogons / I per postres...

Oh! Coco...

Contrast de textures, combinació exòtica, presentació sorprenent! Jordi Roca treu el suc més sorprenent a una fruita exòtica.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Jaume Subirós

Aquest mes celebrem el primer mig segle del restaurant que va impulsar i reivindicar la renovació de la cuina catalana. Des de fa més de trenta anys, el comanda aquest home ubicu -simultaneja la seva activitat entre el restaurant de Figueres i el de Roses, l'Almadraba- capaç d'atendre alhora els fogons i la sala amb la mitja rialla múrria que tan bé el descriu.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

El Bulli, punt i a part

Falta tot just un mes perquè el capítol més fèrtil de la història de la cuina catalana es tanqui. El restaurant de Cala Montjoi, considerat per consens -més enllà de guies i llistes- el millor del món, es converteix en fundació. Ens preguntem quin llegat deixarà. Ferran Adrià no respon.

 

Xavier Moret (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Molí de Xim

Carme Gasull (text)

Sortim / Espai dels lectors

La tòfona d'estiu

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

1.846 receptes

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Croquetes de formatge blau

Carme Ruscalleda

Llagostins (inspirats en una pintura de Riera i Aragó)

Carme Ruscalleda

Migas amb ploma ibèrica

Carme Ruscalleda

Flams al vapor i amanida dolça

Carme Ruscalleda

Rotllets de colors

Mariona Quadrada

Amanida amb pebrot cuit

Mariona Quadrada

Coquetes de pebrot i bacallà

Mariona Quadrada

Pastissets de pebrot amb gelatina d'alfàbrega

Mariona Quadrada

Canapè dolç de xocolata amb avellanes

Jordi Anglí

Canapè de 'tataki' de tonyina amb olives i ous de salmó

Jordi Anglí

Canapè de botifarra negra amb melmelada de pebrot escalivat

Jordi Anglí

Canapè de condonyat i formatge

Jordi Anglí

Pols gelada de coco amb galeta

Jordi Roca

Mousse de coco amb crema d'alvocat

Jordi Roca

Escuma de coco amb sorbet de rovell d'ou

Jordi Roca

Rotllets

Montse Tàpia

El meló de tres colors a la gelea de moscat

Jaume Subirós

Sorpresa amb albercocs

Pilar Espachs Pagès

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto