Què cuinar La Vanguardia

Sushi per a tothom

Quatre tipus de sushi per fer a casa

Assortiment de sushi

Assortiment de sushi

Us agrada el sushi? Alguns direu “sí!”, però sabem que d’altres direu un “no” en rotund perquè el sushi, com ja sabreu, porta peix cru. Trencarem mites dient-vos que no tot el sushi és així, que n’hi ha que porta marisc bullit, peix fumat i, fins i tot, hi ha varietats per a ovovegetarians i vegans. També dir-vos que aconseguir cuinar un bon sushi és molt difícil, ja que al Japó es considera tot un art i els cuiners es preparen anys i anys per enfrontar-se primer amb l’arròs i desprès amb el peix. Però no és impossible. Us deixem uns trucs per saber diferenciar els sushis més comuns i conèixer amb quins ingredients farcir-los:

Makizushi (norimaki o maki): la varietat més estesa. Consisteix en rotllets d’arròs amanit amb sucre i vinagre, embolcallat amb alga nori. Podeu farcir els makis amb el que vulgueu, imaginació al poder, però sol incloure peix i/o vegetals. Si els ingredients són tallats en petits cubs i queda un rotllet prim que es pot menjar d’un mos, s’anomena ‘hosomaki’; si, en canvi, és gruixut i necessiteu més d’un mos per menjar-lo, s’anomena ‘futomaki’. Si l’arròs va per fora i l’alga per dins (i opcionalment recobert de sèsam o ous de salmó), s’anomena ‘uramaki’. Un exemple d’uramaki és el California roll, sorgit als Estats Units.

Nigirizushi (nigiris): Els filets de peix o marisc es col·loquen sobre una peça d’arròs de forma allargada, com si es tractés d’una croqueta. És usual acompanyar aquest tipus de sushi amb ventresca de tonyina, calamar, gamba, truita japonesa o anguila a la graella.

Temakizushi (temakis)
: per a aquells que no tingueu temps de muntar els rotlles d’arròs, aquí teniu una versió més informal que s’acaba a taula i que, a més, permet personalitzar cada temaki. Els ingredients se serveixen per separat, i l’alga nori, amb l’arròs a sobre, fa de paperina per embolcallar els ingredients. Recomanem hortalisses tallades molt fines i llagostins cuits o peix.

Gunkanzushi (amb forma de vaixell cuirassat): Consisteix en una base d’arròs amb l’ingredient principal a sobre, i alga nori embolcallant-ho tot perquè no es desfaci. Normalment a sobre de l’arròs es posen ingredients que, per la seva consistència, no són adequats per als makis o nigiris, com per exemple garoines i ous de salmó.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29-30 mar

Taller de tagins

En aquest taller aprendreu a fer tagins, un plat típic del nord d'Àfrica, de la mà d'Aina Mir. Aquests...

30 mar

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

30-31 mar

Taller d'aperitiu italià

Els dijous 23 i 30 de març el Centre Cívic Sagrada Família acull un taller per als veritables amants...

31 mar

Cuina al Mercat

El divendres 31 de març al Mercat Municipal del Prat de Llobregat es realitza una mostra de cuina en viu o...

Portada Cuina 200

TRUCS DELS GRANS XEFS

  • 200 moments estel·lars de la cuina catalana
  • Martín Berasategui

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto