Què cuinar La Vanguardia

Swiss Master Cheese escollirà el nou millor tastador de formatge suís

El certamen gastronòmic torna a Barcelona, acompanyat d’una ‘master class’ amb Enric Canut i un tast de vins

Swiss Master Cheese

Swiss Master Cheese

Després de l’èxit de les darreres edicions, la Universitat de Barcelona acull el tercer concurs Swiss Master Cheese. El certamen se celebra el proper 1 d’abril i comptarà amb un tast de formatges suïssos obert a tot el públic i amb una ‘master class d’Enric Canut, amb què els assistents podran aprendre els secrets d’aquest formatge de la mà d’un gran expert formatger del país.

A les 12 h, Enric Canut ensenyarà a tastar i apreciar la qualitat i la tradició de formatges suïssos exclusius. Una hora més tard, tindrà lloc la degustació dels millors formatges de Suïssa. Podeu gaudir de Le Gruyère, AOP, Ementaler AOP, Sbrinz AOP, Appenzeller, Tète de Moine AOP, L’etivaz AOP i Vacherin Fribourgeoise AOP, , tot maridat amb vins Mastinell. La jornada gastronòmica és apta per a tothom, ja que els formatges a Suïssa no contenen ni lactosa ni gluten.

A la tarda, a les 16 h, se celebra la gran final Concurs Swiss Master Cheese 2017. La prova consisteix en un tast a cegues de formatges suïssos. Els 80 participats seran seleccionats prèviament a través d’un concurs a Facebook i d’una prova d’un comitè. Els tastadors competiran per demostrar qui té millor paladar i més coneixements. El guanyador s’endurà a casa el seu pes en formatge suís i el reconeixement d’un dels certàmens de cultura formatgera de referència a Espanya.

Un formatge exquisit

Els formatges suïssos són reconeguts per la seva qualitat a nivell internacional. El segell de denominació d’origen Suïssa garanteix que són elaborats artesanalment i sense additius químics. L’Oficina Federal d’Agricultura Suïssa té una rigorosa normativa, que prohibeix l’ús d’hormones i antibiòtics en el bestiar. A més, utilitzen llet crua, no pasteuritzada, que li atorga intensitat al sabor del formatge.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Taller de cuina wok essencial

La cuina oriental té uns sabors que tornen bojos als occidentals. Això ho podem veure per la gran expansió...

21 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

21 jul

Tallers al Mercat de la Vall d'Hebron

El Mercat de la Vall d’Hebron organitza una sèrie de tallers aquest estiu on podeu deixar anar tot el...

21 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto